NHO Service og Handel

Innhold

Nokas reddet trolig liv på Oslo S.

Nyhet, Sikkerhetsbransjen

Publisert

vekter

Knivstikkingen skjedde på Oslo Sentralbanestasjon mandag. De siste fem årene har vektere reddet livet til 1.199 personer.

Vår medlemsbedrift Nokas bidro trolig til å redde liv under en knivstikking på et tog ved Oslo sentralstasjon, mandag.

En person ble alvorlig skadet og en pågrepet etter en knivstikking på et tog ved Oslo sentralstasjon. Hendelsen skjedde rundt ti på halv fire, i ettermiddagsrushet. Bevæpnede politipatruljer og ambulanser ble umiddelbart sendt til stedet. Vektere var de første på stedet og fikk raskt kontroll på gjerningspersonen.

– Jeg har sett videoen av hendelsen. Jeg vil si at fornærmede er et tilfeldig offer, det virker helt uprovosert, sier vaktleder Arne Kaspersen ved Oslo-politiets kriminalvakt til Aftenposten.

Den fornærmede er en utenlandsk statsborger i 20-årene. Han ble påført flere skader i kroppen og kjørt til Ullevål sykehus med alvorlige skader. Den 22 år gamle mannen er tirsdag utenfor livsfare, men fortsatt kritisk skadet. Gjerningsmannen er siktet for drapsforsøk.

Har reddet 1.199 personer

Statistikk fra NHO Service og Handel viser at hittil i år har vektere reddet 152 liv og ytt førstehjelp hele 1.690 ganger. Livreddende innsats på offentlige steder er en stor og økende oppgave. Vektere har tatt ledelse og bistått i situasjoner som har spent fra blokkerte luftveier til hjertestans og overdosetilfeller. De siste fem årene har vektere reddet 1.199 personer.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!