Politiet i Innlandet inngår avtale med fem sikkerhetsselskaper

Publisert

Signerte avtale

Fra venstre: politimester Johan Brekke, regiondirektør Jon Kristiansen i NHO Innlandet og Espen Jægersborg i Manngard Vakt & Sikkerhet AS.

Politiet i Innlandet og sikkerhetsbransjen signerte denne uken en nye samarbeidsavtale som skal bidra til å forebygge og forhindre kriminalitet.

-Politiet i Innlandet inngår avtale for samarbeid med fem sikkerhetsselskaper. Avtalen skal virke forebyggende, gi bedre samhandling og bedre kjennskap til aktørenes virksomhet, ressurser, kompetanse og organisering, sier politimester Johan Brekke i Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

I januar i år undertegnet Politidirektoratet og NHO en nasjonal samarbeidsavtale mellom politiet og sikkerhetsbransjen. Samarbeidsavtalen skal sikre jevnlig kontakt og samarbeid, informasjonsutveksling knyttet til etterretning, sikkerhet og ordensrelaterte saker, samt tydeliggjøre ansvar, roller og oppgaver i daglig arbeid og ved større hendelser. Innlandet politidistrikt inngår nå avtaler med fem sikkerhetsselskaper i Innlandet.

– Jeg er glad for denne formaliseringen av samarbeidet for sikkerhetsbransjen og politiet. Dette er en viktig milepæl for bransjen Innlandet, sier regiondirektør Jon Kristiansen i NHO Innlandet i en pressemelding.

Avtalen skal øke ressursutnyttelsen og sikre kjennskap mellom aktørene hva gjelder virksomhet, ressurser, kompetanse og organisering. Politiet og sikkerhetsbransjen skal gjennom avtalen involvere hverandre i aktuelle planer, øvelser, evaluering og læring. Det legges opp til faste kontaktpunkt på styringsnivå en gang i året og oftere på operasjonelt nivå.

– Her vil politikontaktene ute i politidistriktet være sentrale i det lokale samarbeidet, tilføyer politimester Brekke.

Politiets viktigste oppgave er å forebygge og oppklare kriminalitet, og sørge for god beredskap og trygghet for innbyggerne. For å løse samfunnsoppdraget må politiet spille på lag med andre aktører og sikkerhetsbransjen er her en viktig samarbeidspartner og ressurs.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!