- Ubegripelig at sikkerhetsbransjen igjen sviktes

Nyhet, Næringspolitikk, Sikkerhetsbransjen

Publisert

#205

For fire uker siden foreslo regjeringen en ny kompensasjonsordning for reiselivsnæringen. I dag kom detaljene om hvordan ordningen blir og hvem som dekkes av den. - Det er ubegripelig at ordningen ikke inkluderer sikkerhetsbransjen, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, adm. dir. i NHO Service og Handel.

- Nå som den generelle kompensasjonsordningen er avviklet, er det viktig at nye ordninger dekker alle bransjer som har hatt stort omsetningsfall. Vektere og ordensvakter faller mellom to stoler i de nye støtteordningene regjeringen har fremmet, og er hverken dekket av tiltak rettet mot reiseliv eller mot kultur. Nå håper vi at opposisjonen på Stortinget vil rydde opp, sier Anne-Cecilie Kaltenborn.

Hun understreker at det er gledelig at ordningene omfatter kantine- og cateringbransjen og messearrangører.

- Vi har lenge jobbet for at det skal komme på plass ordninger for kantine- og cateringbransjen, som sysselsetter mange tusen mennesker, samt for messearrangører. Disse har hatt nesten full virksomhetsstans i mange måneder. Det er også bra regjeringen skal komme med en egen pakke til messearrangører, sier Kaltenborn.

NHOs opprinnelige forslag

NHO og NHO Service og Handel hadde opprinnelig foreslått for Regjeringen at ordningen skulle gjelde alle bransjer som hadde hatt stort omsetningsfall, ikke bare reiselivsbransjen. Dette ble imidlertid ikke akseptert av Regjeringen. NHO foreslo også at dekningsgraden for de faste kostnadene burde være 70 pst som i juni og juli, og har argumentert for dette overfor Stortinget som skal ha endelig behandling av saken.

Videreføring av ordningen inn i 2021

Det er viktig at ordningen kan videreføres inn i 2021, så lenge korona-krisen pågår. Den ordningen Regjering og Storting nå vedtar, må kunne videreføres også etter 1. januar 2021. Det må avklares i høstens behandling av Statsbudsjettet for 2021.

Se også: Regjeringen med avklaring av støtteordning for reiselivsnæringen

Se også våre innspill i høring på Stortinget

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt