Tilskudd til sommerjobb

Publisert

Mange unge står av ulike årsaker et stykke unna arbeidsmarkedet. Med en sommerjobb, vil de kunne få verdifull jobberfaring og styrke sine muligheter i arbeidslivet. Dersom du som arbeidsgiver kan tilby sommerjobb til unge arbeidsledige, kan du nå få støtte fra NAV.

Slik er ordningen:
  • Via NAVs sommerjobbtilskudd kan bedrifter bidra til at flere unge styrker sine jobbmuligheter denne sommeren, og tar et steg videre i retning utdanning eller jobb.
  • Den unge som får sommerjobb via tilskuddet ansettes på ordinære lønns- og arbeidsvilkår, og utfører ordinære arbeidsoppgaver. NAV dekker 50 prosent av lønnen til deltakeren i inntil fire uker. For personer med nedsatt arbeidsevne dekker NAV 75 prosent av lønnen. Sommerjobbtilskuddet kan gis i inntil fire uker per deltaker i perioden juni-august.
  • Sommerjobbtilskuddet er for unge arbeidsledige under 30 år som får hjelp av NAV, og som ikke klarer å skaffe seg sommerjobb selv. Unge som har vært ledige lenge, eller som av ulike årsaker ikke er i jobb skal prioriteres for tilskuddet. Målet er at de skal få verdifull arbeidserfaring i sommer slik at de kommer et steg videre i retning utdanning eller jobb.
  • Arbeidsgivere kan ta kontakt med en av NAV i Oslos markedsrådgivere for samarbeid om sommerjobbtilskuddet. Arbeidsgivere som allerede inngår i inkluderende samarbeid med NAV i Oslo vil også være aktuelle for samarbeid om sommerjobbtilskuddet. Ved behov følger NAV opp de unge som får sommerjobb og bidrar med tilrettelegging og oppfølging.

Mer her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt