Permitteringsreglene utvides

Publisert

#205

Anne-Cecilie Kaltenborn er ladm. dir. i NHO Service og Handel. (Foto: Baard Fiksdal).

Regjeringen utvider permitteringsordningen fra 26 til 52 uker. -Dette er et viktig gjennomslag, sier Anne-Cecilie Kaltenborn adm. dir. i NHO Service og Handel.

NHO SH og flere arbeidslivsorganisasjoner har lenge etterspurt en slik utvidelse.

- Dette er et svært viktig gjennomslag for oss. Vi vet at en rekke arbeidsgivere i flere av våre bransjer ville ha måttet gå til oppsigelser, om vi ikke hadde fått på plass denne forlengelsen. Nå får de anledning til å ta vare på ansatte de tror de vil kunne tilby jobb igjen i løpet av de neste månedene. Dette er en god dag både for bedriftene og for de permitterte, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, adm. dir. i NHO Service og Handel.

Permitteringsordningen ble først midlertidig endret ved begynnelsen av koronakrisen tidligere i vår. I dag varslet regjeringen at de utvider permitteringsreglene fra 26 til 52 uker.

Nå kan bedriftene permittere sine ansatte i opptil ett år. Endringen innføres 1. november og varer til 30. juni 2021.

Forlenget arbeidsgiverperiode til fem dager

Etter koronakrisens utbrudd ble arbeidsgiverperioden kuttet fra femten til to dager. Regjeringen varslet i dag at de innfører en ny arbeidsgiverperiode på fem dager for de som er permittert i mer enn 30 uker.

– Slik vi forstår regjeringen har de satt inn en forlenget arbeidsgiverperiode etter 30 uker for å forsikre seg om at bedriftene vurderer at permittering fortsatt er riktig virkemiddel. Det har vi forståelse for.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt