Lavere legemeldt sykefravær i 2. kvartal når smittetrykket falt

Publisert

Som ventet var sykefraværet lavere i 2. kvartal 2022 enn samme kvartal i fjor grunnet et lavere smittetrykk. Sykefraværet hos NHO bedriftene i privat sektor i helse og kantine falt fra samme kvartal i fjor, mens sykefraværet hos NHO bedriftene i renhold er tilnærmet uforandret.

Se rapport (pdf).

I renholdsbransjen falt sykefraværet med totalt med 0,39 prosentpoeng til 7,56%. I 2 kvartal var sykefraværet hos NHO bedriftene i renhold 6,82% mot 8,98% hos renhold i kommunal egenregi. Sykefraværet både hos NHO bedriftene og kommunal egenregi var i 2 kvartal på samme nivå som før pandemien.

Innen helse falt økte sykefraværet totalt med 0,33 prosentpoeng, Hos NHO bedriftene i privat sektor var sykefraværet 7,36% mot 9,01% for virksomheter i kommunal egenregi. For helsearbeidere ligger sykefraværet i 2 kvartal fortsatt over nivået fra før pandemien.

Sykefraværet i kantinebransjen falt totalt sett med 0,90 prosentpoeng når man ser alle virksomheter samlet. For NHO bedrifter var sykefraværet på 4,85% i 2 kvartal, mens det hos virksomheter i kommunal egenregi endte på 7,30%. For NHO bedriftene falt sykefraværet med 0,48 prosentpoeng, og til et nivå under 2 kvartal 2019 (før pandemien).

I vekterbransjen øker sykefraværet også i 2 kvartal. Totalt økte fraværet fra 5,70% til 6,31 i 2 kvartal i 2022. Sykefraværet økte med 0,71 prosentpoeng til 6,70% i NHO bedriftene, mens sykefraværet i statlig egenregi falt med 0,32 prosentpoeng. Sykefraværet for begge grupper ligger godt over nivået fra før pandemien i 2 kvartal.

Se mer i rapport her (pdf)

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt