Åpenhetsloven: Én av fem mangler redegjørelse på nettsidene

Publisert

Av 500 kontrollerte virksomheter bryter en femtedel kravet om at redegjørelse skal offentliggjøres på nettsidene, melder Forbrukertilsynet.

Åpenhetsloven pålegger større virksomheter å gjøre aktsomhetsvurderinger av egen virksomhet, leverandørkjede og forretningspartnere. Virksomhetene skal kartlegge, forebygge, gjøre rede for og følge opp hvordan faktiske og potensielle negative konsekvenser av virksomheten skal håndteres. Hensikten er å fremme virksomheters respekt for menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold, og at informasjon om disse forholdene skal være tilgjengelig for alle.

Det er anslått at omtrent 9 000 norske virksomheter har slike plikter. Virksomhetene må være åpne om aktsomhetsvurderingene sine ved blant annet å offentliggjøre en redegjørelse for aktsomhetsvurderingene. Redegjørelsen skal gjøres lett tilgjengelig på virksomhetens nettsider innen 30. juni hvert år.

Ved kontrollen har Forbrukertilsynet tatt utgangspunkt i virksomheter som antas å være omfattet av loven basert på offentlig tilgjengelige regnskapsopplysninger. De 500 kontrollerte virksomhetene er valgt ut tilfeldig, uavhengig av bransje og størrelse.

Forbrukertilsynet har mer om saken

Se også: I høst starter tilsynet kontrollene - er du forberedt?

Gratis advokathjelp
Som medlem av NHO Service og Handel får du gratis rådgivning fra våre advokater som er spesialister innen arbeidsrett. Ta kontakt med oss i dag for en prat om medlemsskap. 

Sett opp en uformell samtale på Teams.
Se våre medlemsfordeler.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt