NHO Service og Handel

Innhold

Bedre begrunnelser kan lette innsynsarbeidet

Nyhet, Offentlige anskaffelser

Publisert

#205

Henrik Bjørge er advokat/spesialrådgiver i NHO Service og Handel

Arbeidsbelastningen i forbindelse med innsynsbegjæringer øker. Kan det avhjelpe noe med bedre begrunnelser, spør Henrik Bjørge, advokat/spesialrådgiver i NHO Service og Handel i en kommentar i Anbud365.

Bjørge skriver om offentlige anbud og peker i sin kommentar på at reell åpenhet ved offentlig innkjøp er grunnleggende i et demokrati. Over en fireårsperiode inngås kontrakter for ca 2 000 milliarder kroner. Praktisering av åpenhet vil alltid ha administrative kostnader.

Oppdragsgivere tilbyr ikke alltid gode nok begrunnelser til at bedriftene opplever beslutningen som forståelig. Hjelp vil det også være om bedrifter opptrer mer konsekvent om hva som er berettiget hemmelighold. Tilsvarende må det offentlige leve med noe tidsbruk, uansett automatisering av en del av innholdet i tilbudsdokumenter.

Mer av saken her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!