NHO Service og Handel

Innhold

Tør du samarbeide med en konkurrent? Prosjektsamarbeid i anbudskonkurranser

Nyhet, Offentlige anskaffelser

Publisert

#205

Foto: ColourBox.com

Skal du levere tilbud og er usikker på om du skal levere alene eller sammen med din konkurrent? Tenk deg om to ganger!

Sammen med NHO inviterer NHO Service og Handel til seminar den 1. februar. Her vil bl.a. Konkurransetilsynet gi bedrifter veiledning om vurderinger som må gjøres før man går inn i et samarbeid. Deltakerne vil få tilsendt Konkurransedirektørens presentasjon som vil kunne fungere som veiledning for vurderinger ved inngåelse av et prosjektsamarbeid

- Jeg anbefaler dette arrangementet sier Advokat Henrik Bjørge i NHO Service og Handel.

- Vi får ofte spørsmål om hva som er lovlig samarbeid og det er ikke alltid lett å svare på. Veiledningen er fokusert på det ulovlige – men hva er grensegangen når to konkurrenter samarbeider til samfunnets beste? Ikke minst innen myke tjenester, hvor kravene skifter omgående og individ er så forskjellig. Kan man si at to selskaps kompetanse blir avgjørende for hvorvidt man lykkes med individene og at bedriftene samlede kompetanse gir en samfunnsmessig merverdi?  Nå kan du stille spørsmål til KT via oss på e-posten nedenfor.

Eksempler på spørsmål som vi vil ta opp med tilsynet:
  • Hvor stor risiko må en enkelt leverandør ta?
  • Hvilken kapasitet skal legges til grunn; er det i forhold til andre inngåtte kontrakter eller i forhold til anbudskonkurransen man er med i?  
  • Kan vi inngå et samarbeid med en konkurrent for fremtidige tilbud? For hvor lenge?

Vi ønsker at medlemmene skal spille inn problemstillinger som ønskes diskutert, innen 15. januar, slik at vi kan videresende disse til Konkurransetilsynet. Send disse til arnhild.d.gjonnes@nho.no

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!