Nye kjøreregler for offentlige innkjøp til hjelp for deg

Publisert

#205

Direktoratet for offentlig forvaltning og økonomistyring har publisert felles kjøreregler for offentlig anskaffelser. NHO SH har gitt innspill.

-Det er ikke vanskelig å gjennomføre en minimumsstandard og lovmessig konkurranse for anskaffelser, sier advokat Henrik Bjørge i NHO Service og Handel.

-Men anskaffelsesmåten bør understøtte en kvalitativ og verdiskapene konkurranseprosess som løfter begge sider av bordet til sitt beste, sier han.

Direktoratet for offentlig forvaltning og økonomistyring har nå publisert felles kjøreregler for offentlig anskaffelser. Reglene er basert på et grundig arbeid i regi av direktoratet og samarbeidspartnere. Representanter for leverandører i Norge og en representativ krets av offentlige innkjøpere ble enig om hvilke handlemåter og veivalg som bør prege aktørenes opptreden. 

NHO SH er en av aktørene som har bidratt til prosessen. Våre innspill er basert på samtaler med medlemmer over år, om hva som kan skape de beste anskaffelsene og leveransene.

- Reglene er mer år regne som felles grunnleggende forventninger til alle typer anskaffelse, enn rettslige regler sier Bjørge. Likevel vil jeg si at hverken oppdragsgiver eller leverandør har en god nok standard på arbeidet sitt om man tar lett på disse. Det er vanskelig å si at ubegrunnede avvik fra kjørereglene representerer en profesjonell fremgangsmåte , sier Bjørge  

Virksomheter bak arbeidet med kjøreregler

Kjørereglene er utarbeidet av representanter for oppdragsgivere og leverandører fra Fredrikstad kommune, Fylkesmennenes fellesadministrasjon, Fylkeskommunalt Innkjøpsforum, Gjesdal kommune, IKT-Norge, Kommunenes sentralforbund (KS), Maskinentreprenørenes forening (MEF), Næringslivets hovedorganisasjon (NHO), NHO Service og handel, Skatteetaten, SMB Norge, Statens innkjøpssenter, Statens vegvesen, Sykehusinnkjøp og Virke.

Se mer info (pdf)

Henrik Bjørge

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?