-Offentlige kontrakter bør ikke settes til side

Nyhet, Offentlige anskaffelser

Publisert

pc

-Det offentlige må ha is magen når de vurdere om kontrakten kan vrakes på grunn av koronasituasjonen, sier advokat Henrik Bjørge i NHO Service og Handel.

- Vi opplever at mange offentlige kontraktsforvaltere, nærmest automatisk trekker en konklusjon om at vilkårene for å suspendere eller heve kjøp og driftsavtaler er oppfylt. Dette advarer vi imot, sier Bjørge.

Han viser til at NHO tidlig gikk ut med at offentlige kontrakter må følges, samt å bruke handlingsrommet i avtalen til å justere for den situasjonen som er oppstått.

NHO Service og Handel ønsker seg nå at myndighetene gjør som det danske Økonomistyrelsen. De går klart ut og sier at mange offentlige kontrakter ikke kan settes til side pga koronasituasjonen.

- Dette må oppdragsgivere merke seg, sier Bjørge. Det offentlige apparat har nå mange hindringer de selv står for og det vil utgjøre et kontraktsbrudd om ikke FM-vilkårene er oppfylt.
- Vi oppfordrer derfor private å opprettholde sine krav i utgangspunktet, samt gå i dialog ut fra avtalens bestemmelser om endring. Dernest tilsier situasjonen, at fleksibilitet og god forhandlingsvilje tillegger alle kontraktsparter, avslutter han.

Se danske myndigheters linje her

Se også NHO: Koronaviruset/Covid19 og offentlige anskaffelser

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt