Partssammensatt utvalg skal se på pensjonsreglene

Nyhet, Næringspolitikk, Arbeidsliv

Publisert

#205

- Pensjon fra første krone må vurderes sammen med folketrygd, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid. (Foto: NHO)

Regjeringen foreslår å sette ned et partssammensatt utvalg for å utrede om det bør gjøres endringer i tjenestepensjonslovgivningen

NHO er opptatt av at alle skal ha en pensjon å leve av. Arbeiderpartiets opprinnelige forslag om å innføre pensjonssparing fra første krone må sees i en større sammenheng. Deres forslag er i realiteten en omkamp på et bredt pensjonsforlik med en god fordelingsprofil.

Et pensjonssystem må stå seg over tid. Enkeltelementer må ikke behandles løsrevet, men gjennom helhetlige og brede forlik.

- Pensjon fra første krone må vurderes sammen med folketrygd, en mulig ny AFP og tjenestepensjon, slik at arbeidslinjen blir ivaretatt. Derfor mener vi det er riktig å sette ned et partssammensatt utvalg for å utrede dette nærmere, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.

Forslaget om pensjon fra første krone vil kunne ramme bedrifter som i dag er flinke til å inkludere og integrere – for eksempel reiseliv, varehandel og service. Dette er ofte bedrifter som skaper viktige arbeidsplasser i distriktene.

Regjeringsplattformen

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!