– Pensjonskrav tvinger meg til å stenge eller jobbe svart

Nyhet, Næringspolitikk, Renhold

Publisert

Padman

Pudukan Kalayam Kulam Padmanabhan, eller bare Padman blant venner, driver DFV Renhold i Oslo med 11 ansatte. Med pensjon fra første krone vil bedriften måtte stenge dørene og tape konkurransen mot svart økonomi.

– Pensjon fra første krone vil tvinge små, seriøse firmaer som mitt ut av markedet eller over i svart arbeid, sier Pudukuri Padman (70) til Aftenposten.

Pudukuri Padman eier og driver vår medlemsbedrift DFV Renhold AS.

Ap og SV har lagt frem forslag om lovendring som gir alle rett til pensjon fra første krone. For Padman betyr det 15.000 kroner i ekstra kostnader i året.

– Det har jeg ikke råd til betale. Da må jeg stenge eller slutte å være organisert, sier han til Aftenposten.

Bedriften har gått med underskudd to av de siste fem årene. I 2016 viste de røde tallene 61.000 i minus. I 2017, bedriftens 100-års jubileum, hadde bedriften 339.000 kroner i resultat. Ifølge Padman skyldes det at han bare tok ut halv lønn.

– Det er knallhard konkurranse i bransjen. Pensjon har ikke første prioritet for dem. Lovforslaget er en gavepakke til svart økonomi som vi har jobbet intenst med LO i mange år for å bekjempe, sier Baard Fiksdal i NHO Service og Handel til avisen.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!