NHO Service og Handel

Innhold

- Klestoll må bort

Nyhet, Næringspolitikk, Handel

Publisert

Import av klær

Klær som importeres har en tollsats som bør fjernes

Privatpersoner som kjøper klær på nettet slipper toll på varer opp til 3000 kroner, mens butikkene må betale toll når de importerer klær. - Urimelig konkurransevridning, mener NHO Service og Handel.

Regjeringen innførte i fjor tollfritak på privatpersoners import av klær opptil 3.000 kroner, men har ikke rettet opp konkurransevridningen som rammer norske butikker. I forslaget til statsbudsjettet for 2021 er det ikke gjort noe med dette problemet.

NHO Service og Handel mener at toll på klær har utspilt sin rolleDenne tollen var i sin tid etablert for å beskytte norsk tekstilindustri.

- I dag sliter vi med et konkurransevridende tollfritaket for privat netthandel av klær. Dette bidrar til en vanskeligere konkurransesituasjon hver eneste dag for norske retailaktører innen tekstil og klær, sier Anne-Cecile Kaltenborn, adm. dir. i NHO Service og Handel.

Tekstiler og klær er en av få varegrupper det fremdeles er toll på, uten at det er til beskyttelse av en nasjonal industri. Stortinget bør derfor be regjeringen komme tilbake til Stortinget med et forslag om å avvikle denne tollen, mener NHO Service og Handel.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt