NHO Service og Handel

Innhold

Ny rapport: Dette er de viktigste tjeneste-trendene fram mot 2050

Nyhet, Næringspolitikk

Publisert

En av de viktigste trendene de neste 30 årene er økende bruk av tjenester til hjemmet. Det slår Menon Economics fast i ny rapport.

Hovedfunnene i rapporten «Tjenestenæringene i Norge mot 2050» ble onsdag presentert under NHOs årskonferanse – Neste trekk. På oppdrag for NHO har Menon Economics sett nærmere på den historiske utviklingen til tjenestenæringene i Norge og laget prognoser for hvordan de forventer at tjenestenæringene vil utvikle seg frem mot 2030 og 2050. Prosjektet er en del av NHOs arbeid med «Veikartet for fremtidens næringsliv».

- Samtidig som tjenestenæringene totalt sett har hatt en vekst på 20 prosent de siste 20 årene, så har hjelpetjenester hatt en vekst på 300 prosent. Vi forventer i årene som kommer at hjelpetjenester vil fortsette å ha den høyeste veksten, konstaterer Erik W. Jakobsen, partner i Menon Economics. 

Les rapporten her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!