NHO Service og Handel

Innhold

Nyheter:
 1. Nyhet, Lønn og tariff, Drift og Service, Kantine oppgjøret2020

  Enighet om Riksavtalen

  Partene kom til enighet om Riksavtalen og streik ble avverget lørdag morgen. Resultatet er bl.a. et generelt tillegg på kr 0,50 til alle og en justering av minstelønnssatsene. I NHO Service og Handel er Riksavtalen særlig viktig for bedrifter innen servering, kantine og matomsorg.

 2. Nyhet, Sikkerhetsbransjen, Arbeid og inkludering, Bemanning og rekruttering, Drift og Service, Helse og velferd, Handel, Frisør og velvære

  Og de nominerte er..

  Her er de nominerte til årets prisutdeling, HANDLEKRAFT 2020, 29. oktober.

 3. Nyhet, Næringspolitikk, Sikkerhetsbransjen sikkerhetspolitikk

  Hardt rammet sikkerhetsbransje ber om støtte

  Sikkerhetsbransjen og særlig ordensvaktbransjen er hardt rammet av koronakrisen og må inkluderes i ny kompensasjonsordning for reiseliv. Dette var budskapet da NHO Service og Handel var på høring om statsbudsjettet i familie og kulturkomiteen i dag, fredag.

 4. Nyhet, Lønn og tariff oppgjøret2020

  Enighet om Standardoverenskomsten

  NHO har denne uken forhandlet med Handel og Kontor og kommet til enighet om om endringer i Standard­overenskomsten.

 5. Nyhet, Drift og Service, Kantine

  Cateringselskaper sliter

  Bransjedirektør Jorulf Brøvig Silde i NHO Service og Handel er intervjuet av Budstikka om cateringselskaper som sliter.

 6. Nyhet, Tall og fakta, Handel handel, statistikkhandel

  Handel faller til normalen

  45 prosent av bedriftene opplever lavere etterspørsel siste fire uker, viser ferske tall fra NHO Service og Handels medlemsundersøkelse.

 7. Nyhet, Sikkerhetsbransjen, Lønn og tariff oppgjøret2020

  Historisk lang vekterstreik fortsetter

  Det ble fredag 16. okt. gjennomført tvungen mekling mellom partene i vekterstreiken, NHO Service og Handel, NAF og PARAT. Streiken har pågått over en måned, og Riksmekler hadde innkalt til lovpålagt mekling. Det ble imidlertid ikke oppnådd enighet.

 8. Nyhet, Næringspolitikk, Helse og velferd, Barn og ungdom helseogvelferd, helsepolitikk

  Ny strategi for lavinntektsfamilier

  Over 110.000 barn og unge vokser opp i familier med vedvarende lav inntekt. Det vil regjeringen gjøre noe med. NHO Service og Handel har representert NHO i arbeidet med en strategi for lavinntektsfamilier som nylig ble lansert av Barne- og familiedepartementet.

 9. Nyhet, Bemanning og rekruttering jobbunderkorona

  Fikk hjelp til å mestre sorgen

  Sønnen døde i en tragisk ulykke, og mens livet var som vanskeligst måtte Toini Thorsdal (50) finne seg noe nytt å leve av. Les hvordan samarbeidet mellom NAV, en bemanningsbedrift og en kjøreskole hjalp henne videre.

Over 80.000 mennesker får hvert år jobb gjennom bemanningsbransjen. Korona-krisen har dramatisk økt behovet for å hjelpe folk over i ny jobb. Her er gode eksempler og viktige erfaringer.

Lønnsoppgjøret 2020 er et hovedoppgjør som pågår nå. I tillegg til å forhandle om lønn kan partene bli enige om å endre andre bestemmelser i tariffavtalene.

Aktuelt fra Arbeidsliv:

 1. Nyhet, Arbeidsliv arbeidsrett

  Permitterte kan fortsatt stå i pensjonsordningen

  Regjeringen forlenger en midlertidige lovendringen slik at arbeidsgivere kan la permitterte ansatte fortsette som medlemmer i pensjonsordningen.

 2. Nyhet, Arbeidsliv, HMS HMS, svartarbeid, arbeidsrett

  Økt satsing på arbeidet mot akrim

  Korona har påvirket arbeidslivskriminaliteten og gitt nye utfordringer. Over nyttår kommer regjeringen med en revidert strategi mot akrim. - Det er viktig at regjeringen nå opprettholder et sterkt fokus på alle deler av dette arbeidet, sier NHO-direktør, Nina Melsom.

 3. Nyhet, Arbeidsliv, HMS arbeidsrett, HMS

  Korona: Registrering og smittesporing

  For å forebygge smittespredning, kan bedriften bli bedt om å gi opplysninger til myndighetene om hvem som har vært i bedriftens lokaler. I noen tilfeller kan bedriften ha plikt til å ha slike opplysninger, i andre tilfeller kan det være en anbefaling fra myndighetene.

Nyhetsbrev sendes hver fredag og mer sporadisk for hver enkelt bransje. Vil du ha nyhetsbrev?

NHO Service og Handel har en rekke styrer, næringsutvalg, arbeidsutvalg og bransjenettverk. Her er oversikt. 

Kalender - se hva som skjer:

 1. 26. - 27. oktober 2020,

  Scandic Oslo Airport på Gardermoen

  VTA-konferansen 2020

  VTA-konferansen 2020 er 26. okt. på Scandic Oslo Airport på Gardermoen. I 2019 deltok 240 deltakere fra våre medlemsbedrifter, vekstbedrifter, NAV og andre innen arbeid og inkludering. Påmeldingen åpner i august/september 2020.

 2. 29. oktober 2020,

  The Hub, Clarion Hotel The Hub i Oslo og overført som livestream

  HANDLEKRAFT 2020

  Vi ønsker velkommen til generalforsamling og årskonferanse den  29. oktober 2020 på Clarion Hotel The Hub i Oslo. Du kan delta fysisk eller på livestream.

Renholdsbransjen går sammen om å etablere en ny Kompetansestandard.

Målet er å gi renholdere mulighet til å formalisere realkompetansen sin allerede fra første dag på jobb. Bransjen vil dermed få et generelt faglig løft slik at den kan imøtekomme morgendagens behov og styrke sin konkurransekraft.

Anne-Cecilie Kaltenborn

Anne-Cecilie Kaltenborn er adm. dir. i NHO Service og Handel

Våre bransjer:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!