NHO Service og Handel

Innhold

-Å leie fra hverandre har fungert bra lenge, men dekker ikke hele behovet

Kaltenborn

Anne-Cecilie Kaltenborn er adm. dir. i NHO Service og Handel

Utleie av arbeidskraft mellom bedrifter gjør bemanningsbransjen unødvendig, skriver Klassekampen i dag. - Feil. Det er supert å leie fra hverandre, men dekker bare en liten del av behovet, sier Anne-Cecilie Kaltenborn.

- Det er supert at bedrifter får til å samarbeide om å leie inn fra hverandre. Det har vært gjort lenge, men det er ikke noe argument for å overregulere en velfungerende bemanningsbransje, sier Anne-Cecilie Kaltenborn administrerende direktør i NHO Service og Handel til Klassekampen.

Kaltenborn mener at de nye innstrammingene av bemanningbransjen vil gjøre at mange som står utenfor arbeidslivet vil få det vanskeligere med å finne jobb.

Hun er enig i at omfanget av innleie i bygg-og anlegg har skapt et behov for reguleringer i bransjen, men ser ikke behov for den generelle innstramningen venstresida og KrF går inn for.

- Det framstilles som om innleie er i ferd med å ta over arbeidslivet, men totalt står innleie fra bemanningsbransjen for omtrent 1,5 prosent av arbeidet som gjøres i Norge. 65 prosent av dem som leies ut er under 35 år. 20 prosent kommer fra studier og 40 prosent kommer fra arbeidsledighet. I snitt jobber de i bemanningsbyrå i fire måneder. Dette er viktige tall fordi det viser at bemanningsbransjen er et viktig og nødvendig verktøy for å hjelpe folk til jobb. Mange har gode nettverk og klarer å skaffe seg jobb direkte. Andre trenger hjelp for eksempel fra bemanningsselskap. Den muligheten bør ikke begrenses, sier hun til avisen.

Mer om saken i Klassekampen

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!