Reiselivet mangler 10.000 ansatte og kutter i åpningstiden: – Ekstreme utfordringer

Even Hagelien er direktør for bemanningsbransjen i NHO Service og Handel.

Behovet for arbeidskraft innen overnatting og servering er nå så ekstremt at Adecco-sjef Torben Sneve mener reiselivet må til Asia for å rekruttere folk. - I tilegg er utfordringen at regjeringen vil begrense bemanningsbransjen, sier Even Hagelien til DN.

– Det er dramatisk. Det verste er at vi hører om de samme utfordringene i en rekke andre land, inkludert Hellas og Spania. Veldig mange har forlatt bransjen gjennom pandemien, og de klarer ikke rekruttere dem tilbake, sier Sneve som ikke ser noen annen løsning for reiselivet enn å lete etter nye hoder utenfor Europa, siert Torben Sneve til DN.

Even Hagelien, bransjedirektør for bemanningsbransjen i NHO Service og Handel, mener det er en ekstra utfordring at regjeringen har tatt initiativ til et lovforslag som begrenser bemanningsbransjens muligheter til å rekruttere folk til midlertidige oppdrag.

– Det er ekstreme utfordringer nå. Mye av arbeidskraften fra utlandet er forsvunnet og utfordringene for bransjen er ikke lenger etterspørselen, men at det ikke finnes nok folk til å gjøre jobben, sier han.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt