Urimelig angrep på bemanningsbransjen fra Fellesforbundet

Fellesforbundet beskylder bemanningsbransjen for sosial dumping og lønnstyveri. Beskyldningene er urimelige og gir et feilaktig bilde av situasjonen på byggeplassene, skriver Anne-Cecilie Kaltenborn i Dagens Næringsliv.

Innlegget fortsetter som følger:
Joachim Espe i Fellesforbundet kommer i DN 28. januar med harde angrep på innleie fra bemanningsbransjen. Angrepene er urimelige, og historiene han forteller gir ikke et riktig inntrykk av situasjonen rundt innleie på norske byggeplasser.

Et generelt forbud mot innleie til bygningsbransjen i Oslofjordområdet, uten hensyn til om det er lovbrytere eller seriøse bedrifter som driver lovlig som skal tas, oppleves som kollektiv straff for en hel bransje.
Når det er mangel på arbeidskraft, har bemanningsbransjen vært en ressurs for bygningsbransjen. Bemanningsforetakene har bygget opp nettverk utenfor landets grenser og har hentet dyktige arbeidsfolk til Norge. De har fått hjelp med bolig og norskkurs.

Mange har arbeidet via bemanningsbransjen og mange har etter hvert blitt tilbudt ansettelse direkte i entreprenørbedriftene.

Ja, det har vært bedrifter som ikke har fulgt spillereglene, og det har vært behov for reguleringer og tilsyn. Vi har arbeidet for mer tilsyn og støtter forslaget om autorisasjonsordning.

Arbeidsmiljølovens likebehandlingsprinsipp innebærer at innleid personell har samme rett til lønn og arbeidsvilkår som en ville hatt som ansatt i innleiebedriften. Espe hevder at dette omgås og ikke fungerer. Det kjenner vi oss ikke igjen i. Arbeidstilsynet fører tilsyn med regelverket, og omfattende og utbredte brudd på likebehandlingsreglene ville blitt avdekket dersom det var tilfellet. Det pågår nå en evaluering av ordningen, og vi regner med at resultatet på denne vil vise at Espe tar feil.

kvinne

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt