NHO Service og Handel

Innhold

Slik blir utviklingen av Norge som matnasjon det neste tiåret

Nyhet, FDV, Kantine

Publisert

årets kokk

3. mars legges det frem en ny rapport som viser hvordan mattrender vil preges av endringer i teknologi, klima, globalisering, helse og av befolkningsutvikling.

Analysebyrået Opinion har utarbeidet rapporten for NHO Reiseliv, Innovasjon Norge, Norges Sjømatråd og SMAK 2020-

– Et av spørsmålene vi bør kunne svare opp, er om endringer på områder som teknologi, klimaendringer, globalisering, helse og befolkning skaper nye trender vi må tilpasse oss, sier trendanalytiker i Opinion, Ole Petter Nyhaug.

– Målet er å bli klokere på hvordan Matnasjonen Norge kan utvikle de produktene og opplevelsene folk vil ha i 2030, sier prosjektleder i SMAK 2020, Torill Nyhaug.

Regjeringens visjon

Rapporten presenteres og overrekkes Landbruks- og matminister Olaug Bollestad og Fiskeri- og sjømatminister Harald-Tom Nesvik under SMAK2020s åpningskonferanse tirsdag den 3. mars klokken 09.00. Målet er at statsrådene skal ta med seg rapporten som en del av det videre arbeidet med regjeringens visjon om å etablere "Matnasjonen Norge 2030".

SMAK2020 foregår hvert fjerde år og samler alle aktører i Norge som deler lidenskap for mat- og drikkefaget. Messen tiltrekker seg om lag 30 000 fagbesøkende, og er en viktig arena for å holde seg oppdatert på det nyeste innen bransjen, og for nettverksbygging. Utstillerne på SMAK er både små, lokale produsenter og internasjonale merkevarer.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!