NHO Service og Handel

Innhold

Vi forebygger matsvinn

#205

Matsvinn er et formidabelt miljøproblem.

NHO Service og Handel oppfordrer medlemsbedrifter til å underskrive en avtale der de forplikter seg til å redusere matsvinn. Trolig blir det et vanlig krav å stille til bedrifter som vil levere til det offentlige at de har en slik avtale på plass.

NHO Service og Handel er en av flere organisasjoner som har undertegnet en avtale om å redusere matsvinnet i Norge med 50 prosent innen 2030. Klima- og miljødepartementet har koordineringsansvaret for satsingen.

Har du bestemt deg?
Gå inn på "Tilslutningserklæring", print ut, signer og send til Jorulf Brøvig Silde


Mer om avtalen på regjeringen.no

Medlemsbedrifter, som undertegner avtalen, vil bli lagt inn i oversikten, fylkesvis. Se under.

Bedrifter som har matsvinn-avtale:
  1. Nyhet, Drift og Service, Kantine, Handel handel, miljø, matsvinn

    Lytt til bedrifter som slåss mot matsvinn

    På NHO Viken årskonferanse i Buskerud 12. februar får du møte fire bedrifter som gjør noe med matsvinn: Mills, Compass Group, Too Good To Go og Keep-It.

  2. Nyhet, Drift og Service, Kantine, Handel miljø, matsvinn

    Matsvinnet går ned

    Matsvinnet i dagligvarehandel, grossist, og matindustri er redusert med 16.000 tonn eller 12 % i 2015-18, viser ny rapport.

  3. Nyhet, Drift og Service, Kantine matsvinn, Miljø

    Kantiner er blitt 27 prosent bedre

    Matsvinn i gram pr gjest, for hotell og kantiner har blitt redusert med hhv. 8 og 27 % sammenlignet med 2017.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!