NHO Service og Handel

Innhold

Gode bærekraft-resultater i Sodexo

gutt holder bunt med gulerøtter

Halvert matsvinn, mer bærekraftig renhold, utfasing av all engangsplast og mål om å redusere klimapåvirkningen med 34 % innen 2025. Dette er hovedpunkter i "Samfunnsansvarsrapporten for 2019" fra vår medlemsbedrift Sodexo.

Med virksomhet i 67 land har Sodexo en mulighet til å utgjøre en forskjell og bidra til at verden når FNs bærekraftsmål.

Her er noen resultater:
  • Sodexo var først i Norge med klimamerking av matretter.
  • Sodexo har redusert matsvinnet med 50 % siden 2014, og fortsetter arbeidet med å redusere matsvinnet. I 2019 kjøpte bedriften  også 14,7 tonn overskuddsmat.
  • Nye fremskritt innenfor renhold gjør at renholdet blir mer miljøvennlig og effektivt. Sodexo leverer daglig renhold som er Svanemerket og det betyr at i den grad man bruker kjemikalier så er det miljømerkede produkter. Det meste av renholdet utføres uten bruk av kjemikalier, med ionisert vann.
  • Sodexos miljømål er å redusere klimapåvirkningen med 34 % innen 2025. Dette målet er i henhold til FNs klimapanel som sier at vi må begrense global oppvarming til 1,5°C.
  • WasteLESS Week er en fem-dagers kampanje som Sodexo gjennomfører hver høst. I løpet av uken oppfordres Sodexo-ansatte, kunder og brukere til å være sparsomme når det gjelder forbruk av vann, energi og papir.
  • Sodexo deltar i Stop Hunger, et globalt, non-profit nettverk, som har jobbet for å bekjempe sult i lokalsamfunn i over 20 år.

Se rapporten (pdf)

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!