Toma kutter forbruket av storfekjøtt med 75% på alle spisesteder

Publisert

lasagna

Lasagna med spinat og sopp.

Storfekjøtt fører til nesten åtte ganger så mye global oppvarming som kyllingkjøtt og nesten 25 ganger så mye som linser. Derfor skal vårt medlem Toma kutte forbruket av klimaverstingen i alle sine kantiner med 50% i 2021 og 75% i 2022 sammenlignet med 2019.

Som en av Norges og Danmarks ledende Facility Management-leverandør, er personalrestaurant- og kantinedrift blant Tomas viktigste tjenesteområder. Nå vil de gjøre menyene mer miljøvennlige.

– Tomas visjon for bærekraftsarbeidet er at vi skal finne løsninger som har en positiv innvirkning på klima, miljø og sosiale forhold, uten å gå på kompromiss med kvalitet. Derfor må vi finne gode substitutter for storfe, utvikle kompetanse og kunnskap innenfor vegetar- og veganretter samt utvikle nye konseptmenyer, sier forretningsutvikler og bærekraftsansvarlig Espen Hansen i Toma.

Kutta

Inspirert av Folkehelsedirektoratets Slutta-app, har Toma lansert en egen kampanjeside, Kutta, som viser månedlig storfekutt og hva det tilsvarer i CO2-utslipp. Slik er det enkelt å følge med på kuttet og resultatene. I tillegg er kampanjesiden ment å inspirere resten av bransjen.

Når du trykker på inspirasjonsknappen, får du gode tips til hva du kan erstatte storfekjøttet med, hva det sparer klimaet for og hvordan du kan finne like velsmakende alternativer.

Her kan du se tipsene

– Vi utfordrer resten av bransjen til å bli med på å gjøre en forskjell. Å kutte innkjøpet av storfe er godt for både helsen og jordkloden, sier Hansen.

Best på bærekraft

Det store storfekuttet er ett av fem konkrete og tallfestede bærekraftsmålene Toma har satt seg. Målet er å bli blant de beste på bærekraft i bransjen. Som en del av arbeidet, har de tilsluttet seg FN-initiativet Global Compact, verdens største initiativ for næringslivets samfunnsansvar. Les mer om bærekraftsmålene.

Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt