Markerte seg med fireretters til en femtilapp

Publisert

Det norske laget i Community Catering: Fra venstre Anette Myrhagen (assistent), Mats Eriksen, Tore Stalsberg, Vilde Nistad Strandos, Grethe W. Rafaelsen, Siriyaporn Rithisikrerg, manager Gunnar Hvarnes og kaptein Inger Renathe Østmo. Foto: Rasmus Kongsøre

Femti kroner, 120 gjester: Lag en firerettersmeny. Det norske kokkelandslaget i Community Catering, hvor Inger Renathe Østmo fra vår medlemsbedrift Compass Group er kaptein, tok kategorisølv på Culinary World Cups første dag.

Forrett: Sesongsalat med 22 håndplukkede ingredienser og høstsuppe med kylling. Foto: Stian Broch

Under Culinary World Cup 2022 i Luxembourg, konkurreres det i fem kategorier der Community Catering er en av dem. Her lages det mat beregnet for personalrestaurant, kantine, institusjon, catering og militær forpleining. Det er et krav at en fireretters meny ikke skal koste mer enn fem euro (ca. femti kroner), og i konkurransen måtte lagene tilberede mat til hele 120 gjester.

Det norske laget utmerket seg med sin fargerike meny, og tok kategorisølv på VMs første dag. Det ble dessverre ikke seier da poengene ble lagt sammen til slutt: Sveits tok gull, Canada sølv og Danmark bronse. Det er likevel ingen tvil om at kategorimedaljen er stor stas.

Hovedrett: Lettrøykt kveite og kalv med potetmos. Foto: Stian Broch

Viktig for bransjen

– Laget leverte ekstremt bra. De hadde godt samarbeid, leverte på tiden og maten ble god. I vår del av bransjen er det mer prisfokusert fordi det er snakk om personalrestaurant og catering. Du må tenke litt annerledes. Målet er likevel alltid å lage god mat, og det gjorde de, sier lagkaptein Inger Renathe Østmo.

Kategorisølvet er også viktig for bransjen som helhet, mener fagsjef for Drift og Service i NHO Service og Handel, Ingeborg Malterud

Veganrett: Dumplings. Foto: Stian Broch

– Ansatte i mat- og måltidsbransjen lager den sunne hverdagsmaten. Samtidig må de, som Østmo er inne på, ta høyde for økonomi, effektivitet, matsvinn og levere bærekraftig. Medaljen til det norske landslaget viser hvor utrolig kreativt og spennende dette kan gjøres, og ikke minst hvor mange flinke folk det er i nettopp denne bransjen, uttaler hun.

Imponert over Norge

Nestleder ved den norske ambassaden i Nederland og Luxembourg, Martina Østerhus, kom fra Haag for å se de norske kokkelagene.

Dessert: Epleterte med is. Foto: Stian Broch

– Jeg synes en egen konkurranse på Community Catering er veldig spennende. Dette er mat som når mange. Maten fra kantiner på sykehus og andre institusjoner er ofte høydepunktet i løpet av en dag for veldig mange mennesker. At det settes et så stort fokus på dette i VM synes jeg er veldig flott og det er imponerende at Norge har et godt lag på dette feltet. Vi har mye å være stolt av og det er viktig å få fram det gode omdømmet til norske kokker også innenfor Community Catering, sier Østerhus i en pressemelding.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?