Frisør- og velværebransjens Oscar-utdeling

Publisert

Beauty is Business 24, montage prisfesten

Prisfesten under Beauty is Business omtales gjerne som frisør- og velværebransjens Oscar-utdeling. Foto: NHO Service og Handel

Hvem er de beste frisørene og hudpleierne i Norge? Det fikk vi svar på under helgens store bransjebegivenhet.

Christopher Mørch Husby og Jan Thomas, Beauty is Business24

Christopher Mørch Husby og Jan Thomas var til stede under Beauty is Business for å snakke med morgendagens frisører og hudpleiere. Foto: NHO Service og Handel

I helgen strømmet frisører og hudpleiere fra hele Norge til Beauty is Business i Lillestrøm.  Norgesmesterskap, foto- og bedriftskonkurranser ble etterfulgt av den store prisfesten.

–  Dette bransjens "Oscar-utdeling", hvor vi blant annet kårer årets frisør, hudpleier, frisørkonsern, frisørbedrift, hudpleiebedrift og influenser. Vi snakker ekte stjernemateriale i alle kategorier, og jeg er stolt over å kunne annonsere årets vinnere. Gratulerer så mye til dere, sier administrerende direktør i Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB), Anne Mari Halsan.

Snakker til ungdommen

Som arrangør av begivenheten, er det spesielt viktig for NFVB og Halsan å nå ut til morgendagens frisører og hudpleiere.

Dette var synlig gjennom unge bidrag i både NM og på prisutdelingen, hvor blant annet Årets lærling ble kåret. I tillegg var ca. 200 VGS-elever påmeldt årets rekrutteringsarena, hvor også Jan Thomas og Christopher Mørch Husby stod på scenen.

De hadde et klart budskap de ønsket å formidle på nettopp denne dagen:

– Det er ingen hemmelighet at det er vanskelig å få tak i folk i bransjen vår. Vi som har en plattform, har en samfunnsplikt til å bruke den. Til å vise hvor spennende faget vårt er og hvilke muligheter som ligger i det. Samtidig oppfordrer vi skolene til å tenke nytt når det kommer til utdannelsen innen faget, slik at mulighetsrommet og fleksibiliteten kommer tidlig frem.

– Mange faller utenfor en skole som ikke passer for dem, samtidig som mange praktiske og estetiske bransjer skriker etter folk. Beauty is Business er med det en unik mulighet for oss å løfte frem mulighetene praktiske og estetiske fag, faktisk byr på. Det er ikke alle yrker du kan bli norgesmester - og kanskje også verdensmester - i, tross alt, avslutter Halsan.

Årets vinnere:

Årets Frisør 2024 - Kommersiell kolleksjon:
Eirik Thorsen, Adam og Eva Grensen / Grenseløse AS

Juryen uttaler: Gode bilder med lyssetting som setter håret i fokus.  Kolleksjonen er "fresh" og naturlig med frisyrer som man kan ser hos salongklientellet.

Beauty is Business 24, prisfesten

Eirik Thorsen tar i mot prisen "Årets frisør 2024, ommersiell kolleksjon". Foto: NHO Service og Handel

 

Årets Frisør 2024 - Herrekolleksjon:
Anna Vikersveen, Adam og Eva frisør AS avd. Steen og Strøm

Juryen uttaler: En kolleksjon med god bredde og variasjon innenfor det maskuline segmentet. Frisyrene viser både kort og langt hår hvor det er benyttet varierende klippeteknikker for å få fram effektene. 

Beauty is Business 24, prisfesten

Anna Vikersveen ble hoppende glad da hun mottok prisen Årets frisør, herrekolleksjon. Foto: NHO Service og Handel

 

Årets Frisør 2024 - Avant Garde:
Natalie Beckford, Adam og Eva Grünerløkka / Grenseløse AS

Juryen uttaler: En kul kolleksjon med kule modeller, som både kan være avant garde og editorial. Kolleksjonen fungerer som en bro mellom disse to ytterpunktene.  Enkelheten i make-upen bidrar til å ha håret i fokus.

Beauty is Business 24, prisfesten

Avant Garde er "rockeprisen" innen frisørfaget, og i år var det Natalie Beckford som kapret den. For NHO Service og Handel, var det ekstra stas at prisen ble delt ut av vår administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn, sammen med Glenn Veiby. Foto: NHO Service og Handel

 

Årets Frisør 2024 - Lærling: Jonas Bakke, Adam og Eva Strøget AS

Juryen uttaler: Elsker alt ved kolleksjonen. En kombinasjon av "freshe" farger som bidrar til at kolleksjonen står ut i mengden. Kjønnsnøytralt uttrykk og et høyt faglig nivå til å være en lærling. 

Beauty is Business 24, prisfesten

Jonas Bakke ble Årets lærling 2024. Foto: NHO Service og Handel

 

Årets Frisør 2024 - Kolorist: Tonje Dahlen, Adam og Eva Strøget AS

Juryen uttaler: Detaljene gjør denne kolleksjonen. Det tekniske arbeidet og plasseringen av fargene er veldig god. En unik kolleksjon med en Avant Garde tilnærming.

Beauty is Business 24, prisfesten

Tonje Dahlen fikk skryt av juryen for sin tekniske presisjon. Foto: NHO Service og Handel

 

Årets Frisør 2024 - Kreativt Team: Adam og Eva Akademiet

Juryen uttaler: Vi elsker denne kolleksjonen. Den viser nydelige arbeider med uventede kvaliteter i hvert av bildene. Små detaljer som får deg til å ønske å se etter mer. Godt teamarbeid.

Beauty is Business 24, prisfesten

Foto: NHO Service og Handel

 

Årets Influencer 2024: Catharina Nicole Selin

Juryen uttaler: Årets vinner snakker like godt til den som ikke kan noe om frisørfaget, som til fagpersonen. Denne frisøren har mye lærdom å dele og gjør dette gjennom tips og triks som formidles både visuelt og i posttekstene.  Bildene er vakre å se på, samtidig som det estetiske brytes opp med innlegg og videosnutter som gir et innblikk frisørens hverdag.

Årets vinner gir publikummet sitt en faglig kikk bak sceneteppet, med innblikk i alt fra tek-nikken som benyttes til treningen som ligger bak den perfekte frisyren. Andre ganger byr influenceren på seg selv gjennom små glimt fra livet sitt. Dette er et stort pluss.

Instagramkontoen vil være særlig nyttig for unge frisører å følge, da den løfter kjente problemstillinger i en frisørs hverdag, og hvordan du best kan håndtere disse. At influence-ren mestrer å presentere dette på en kort, presis og personlig måte, treffer godt: Her er det godt engasjement på innleggene, og det kommer ofte nye innlegg, uten at det blir repetitivt.

Beauty is Business 24, prisfesten

Vinneren selv hadde dessverre ikke anledning til å være med på prisfesten, men hadde en venninne på plass som kunne ta i mot på hennes vegne. Foto: NHO Service og Handel

 

Årets Hudpleier 2024 - Bryn: Maria Fursa, Idol the Lord of Hair AS

Juryen uttaler: Juryen har fokusert på hva som er utført faglig arbeid og på kvaliteten i det ferdige resultatet. Vinnerbildene innfrir alle kriterier i konkurransen. Nydelig form og farge i henhold til modellens naturlige farger og ansiktsform.

Den gode kvaliteten på både før og etter bildene bidrar til å løfte det faglige arbeidet fram.  Skal man beskrive vinnerbildene med ett ord, vil det være: PERFEKSJON!

Beauty is Business 24, prisfesten

Maria Fursa tok imot prisen til storslått jubel. Foto: NHO Service og Handel

 

Årets Hudpleiebedrift 2024: Fab Lounge AS, Stavanger

Juryen uttaler: Bedriften jobber dedikert med et bredt spekter av tjenester innen hud og velvære. Teamet av ulike spesialister på flere fagfelt jobber sammen for å skape totale kundeopplevelser med topp moderne behandlinger.

Bedriften setter tydelige mål for å skape en trygg, trivelig og attraktiv arbeidsplass, som tiltrekker seg dyktige medarbeidere.  Her er det profesjonalitet i alle ledd, en kompetansebedrift som setter mennesker i fokus.  

Beauty is Business 24, prisfesten

Fab Lounge fra Stavanger ble kåret til årets hudpleiebedrift for tredje år på rad. Foto: NHO Service og Handel

 

Årets Frisørbedrift 2024: Monarchy Studio AS, Bergen

Juryen uttaler: Det er fantastiske kandidater til denne prisen, men det er en vinner blant vinnere.  Dette er en bedrift som tør å være litt annerledes, både i profil, salong og tjenester.

Solid håndverk står i fokus, med kompromissløs dedikasjon for fag og gode kundeopplevelser.  Det jobbes med alle detaljer for å skape en salong som er "outstanding".

Bedriften er særdeles bevisst med hva som skaper ultimate velværefølelser, noe som også gjenspeiles i svært godt salg per kunde og omsetning for bedriften. 

I sterk konkurranse har de bygget en solid posisjon og et varemerke som blir lagt merke til.

Beauty is Business 24, prisfesten

Bergenseren Monarchy Studio AS ble årets frisørbedrift. Foto: NHO Service og Handel

 

Årets Frisørkonsern 2024: Studio Alf AS

Juryen uttaler: Juryen bemerker at de er veldig imponert av alle kandidatene til denne prisen.  De nominerte har mange ansatte, og deres profesjonalitet betyr mye for bransjens synlighet og omdømme - regionalt og nasjonalt. Vinnerkonsernets identitet er knyttet til fokus på god fagkunnskap.  Bedriften er også bygget på kjærlighet til faget.

Tuftet på et solid fundament har hele konsernet i senere tid vært igjennom en stor omstilling, der mange grep er tatt for å bygge salonger med et godt fremtidsperspektiv.

Leder- og medarbeiderutvikling har vært høyt prioritert, og alle salonger i kjeden er renovert.  Det er grep som skaper fremdrift og utvikling, og ikke minst gode opplevelser for både kunder og medarbeidere.  Det viser at hardt arbeid gir resultater. 

Beauty is Business 24, prisfesten

Studio Alf ble kåret til årets frisørkonsern. Foto: NHO Service og Handel

 

Hedersprisen 2024: Petter Buberg, Mr. Pivot Point og Hårologi

Juryen uttaler: Hedersprisen 2024 tildeles en person som gjennom sine mange og svært aktive år i bransjen har vist et brennende engasjement for frisørfaget, en som har påvirket yrkeskarrieren til svært mange og satt dype og varige spor.  Det er på tide at denne utrettelige innsatsen og dedikasjonen blir behørig anerkjent.

Dette er en person som ikke bare en fremragende frisør, men som også er en inspirerende leder og mentor.  Med enestående formidlingsevne og uten tanke på egen vinning deles det raust av kunnskap og erfaring.  Vedkommende har viet sitt liv til å løfte andre og til å skape et sterkt fellesskap i frisørfaget.

Vedkommende har vært – og er - en uvurderlig ressurs for fag og bransje, både nasjonalt og internasjonalt.  En pådriver for rekruttering og opplæring, blant annet gjennom faglige arrangementer og konkurranser.

Juryen vil spesielt fremheve den rause holdningen hen viser ved å stille opp på videregående skoler rundt om i landet uten å ta betalt. Hen har et sterkt engasjement, en enorm kunnskap og en unik evne til å få kontakt med elevene. Gjennom sin direkte og engasjerende måte å kommunisere på, sprer vedkommende entusiasme for faget og bransjen.

Som mentor for ungdomsbedrifter, og et engasjement som også strekker seg til miljøvennlig produktutvikling, arbeider vedkommende for en bærekraftig fremtid for bransjen.

Hedersprisen tildeles en person som gjennom 40 år har viet seg helhjertet til faget. Han er en ekte ambassadør for bransjen

Beauty is Business 24, prisfesten

Glad (og overrasket) vinner, sammen med NFVBs styrepresident, Espen Sævold. Buberg trodde han skulle dele ut hedersprisen, og brått var han hovedpersonen. Foto: NHO Service og Handel

 

Norgesmesterskapene:

Norgesmester hudpleie, kombinasjon: Vilde Haugen Grytting
 1. Ansiktsbehandling 2. farge og form av bryn:

Beauty is Business 24, prisfesten

Vilde Haugen Grytting ble verdensmester i hudpleie. Foto: NHO Service og Handel

Norgesmester frisering, dame motekombinasjon: Leif Anders Øverland
1. Fashion Day 2. Fashion Evening

Beauty is Business 24, prisfesten

Foto: NHO Service og Handel

Norgesmester frisering, dame teknisk kombinasjon: Andrea Smeby
1.Creative Style 2. Hair by Night

Andrea Smeby, prisfesten Beauty is Business 24

Andrea Smeby ble norgesmester i dame teknisk kombinasjon. Foto: NHO Service og Handel

Norgesmester frisering, herre barber-kombinasjon: Karam Abdelhadi
1.
Commercial Fade Cut 2. Skin Fade Cut

Beauty is Business 24, prisfesten

Karam Abdelhadi ble norgesmester i herre barber-kombinasjon. Foto: NHO Service og Handel

Norgesmester frisering, herre motekombinasjon: Mimoza Llapqeva
1. Street Style Long Hair 2. Street Cut&Style

Beauty is Business 24, prisfesten

Mimoza Llapqeva ble verdensmester i herre motekombinasjon. Foto: NHO Service og Handel

Kvinne
Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!