NHO Service og Handel

Innhold

Skroter omstridt tjeneste for prissammenligning

Nyhet, Næringspolitikk, Handel

Publisert

#205

Randi Flesland er leder av Forbrukerrådet (Foto: Ole Walter Jacobsen).

Forbrukerrådet må skrote portalen som sammenligner  dagligvarepriser.

-Forbrukerrådet har anbefalt Barne- og likestillingsdepartementet (BLD) at det ikke gjennomføres nye prissammenligninger basert på handlekurver. Regjeringen følger opp dette i revidert nasjonalbudsjett. Det skriver Forbrukerrådet i en pressemelding fredag.

En portal for sammenligning av dagligvarepriser er for komplisert, mener forbrukerminister Linda Hofstad Helleland (H). Tirsdag blir Stortinget orientert om bakgrunnen for beslutningen når revidert nasjonalbudsjett legges fram, melder NTB.

Historien er som følger: I 2015 ba Stortinget regjeringen om å etablere en dagligvareportal for sammenligning av dagligvarer. Portalen skulle gi informasjon om blant annet pris, næringsstoffer og kvalitet på dagligvarer i alle butikker over hele landet.

– Regjeringen advarte tydelig Stortinget mot å fatte dette vedtaket. Det er veldig vanskelig å få korrekt prissammenligning på 40.000 varer fra 4.000 butikker, sier forbrukerministeren til NTB.

NHO Service og Handel har vært sterkt kritisk til portalen.

Se saken Prisportal bør nedlegges

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!