Vil granske eiendomsavtaler i dagligvarebransjen

Nyhet, Næringspolitikk, Handel

Publisert

Torbjørn Røe Isaksen

VIL VURDERE TILTAK: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen forteller til Aftenposten at flere har pekt på eiendomsmarkedet som et viktig etableringshinder innen dagligvarebransjen (Foto: Kunnskapsdepartementet).

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen vil ha svar på om det er noen mekanismer som fører til urimelig konkurranse i dagligvaremarkedet.

Regjeringen vil be Konkurransetilsynet granske eiendomssituasjonen i dagligvarebransjen. Det skriver Aftenposten. I sommer ba departementet tilsynet om å undersøke innkjøpsprisene til aktørene. I tillegg er det en klar forventning fra Isaksen at de også skal analysere eiendomsmarkedet i bransjen.

- Flere har pekt på dette som et viktig etableringshinder og er derfor dekket i bestillingen til tilsynet. Vi forventer at dette er en del av svarene vi får 1. oktober. Da vil vi vite at om dette er et konkurranseproblem og i så fall får vi vurdere hva som eventuelt skal gjøres med det, sier Røe Isaksen til Aftenposten og utdyper at det kan bli aktuelt å diskutere om regelverket skal bli enda tydeligere og klarere.

Under Arendalsuka i august arrangerte NHO Service og Handel arrangementet "Mer konkurranse for bedre utvalg og billigere mat – veien til mer konkurranse i dagligvarehandelen". Her ble blant annet tematikken knyttet til innkjøpspriser og eiendomsavtaler diskutert.

- Vi er glad for at departementet tar grep for å sikre like konkurransevilkår, sier Leif Bache-Mathiesen, fagsjef for Handel i NHO Service og Handel.

- Eiendom er et virksomhetsområde i Norgesgruppen som arbeider med å sikre gode beliggenheter for Norgesgruppens butikker. Norgesgruppen eier i dag 180 eiendom, og samlet er eiendomsportofølgen på rundt 800.000 kvadratmeter. Norgesgruppen benytter 60 prosent av arealet til egen virksomhet, mens resterende leies ut, viser Oslo Economics-rapporten "Etableringshindringer i dagligvaresektoren". Dette kan være til hinder for økt konkurranse i dagligvarebransjen, forklarer Bache-Mathiesen.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!