NHO Service og Handel

Innhold

Store innkjøpsvolum er ikke en tilstrekkelig forklaring på forskjellene i innkjøpspriser

Nyhet, Handel

Publisert

#205

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Det er usikkert hva som er de viktigste årsakene til forskjellene i innkjøpsprisene i dagligvaremarkedet, men store innkjøpsvolum er ikke en tilstrekkelig forklaring. Det viser en ny rapport fra Menon Economics.

På oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet har Menon Economics sett på årsakene til forskjeller i innkjøpspriser i dagligvaremarkedet. 

Les ogsåVurderer strengere regulering av dagligvarebransjen

- Vi ønsket en gjennomgang av hva som kan være årsaker til forskjeller i innkjøpspriser i det norske dagligvaremarkedet. Rapporten er et innspill i arbeidet med stortingsmeldingen om konkurransen i dagligvaremarkedet, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Menon påpeker at det ikke er nok tilgjengelig informasjon til å fastslå hva som er årsakene til de til dels store innkjøpsforskjellene som Konkurransetilsynet nylig avdekket, men de finner ikke støtte i økonomiske teori for at det å kjøpe inn store volum alene skulle forklare forskjellene.

Les også– Målet med denne loven er ryddigere forhandlinger i dagligvarebransjen

Menon påpeker at det ikke er nok tilgjengelig informasjon til å fastslå hva som er årsakene til de til dels store innkjøpsforskjellene som Konkurransetilsynet nylig har avdekket.

Les rapporten her.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!