NHO Service og Handel

Innhold

Vurderer strengere regulering av dagligvarebransjen

Nyhet, Næringspolitikk, Handel

Publisert

Næringsminister foran en Jokerbutikk

-Vi vil se på om det trengs nye reguleringer som kan gi bedre fungerende konkurranse i dagligvaremarkedet, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen til NRK Søndagsrevyen.

Torbjørn Røe Isaksen utaler seg til NRK etter at Coop har hatt møte med næringsministeren om innkjøpsbetingelser som gir store forskjeller mellom kjedene. Bakgrunnen er at Konkurransetilsynet det siste året har gjort en grundig kartlegging av innkjøpsbetingelsene. Nylig ble det lagt fram funn som viser stor prisvariasjon mellom leverandørene. Den største kjeden får best betingelser i de aller fleste tilfellene. Mer her

Coop sliter særlig i konkurranse med Norgesgruppen. Kommunikasjonsdirektør i Coop Norge, Bjørn Takle Friis sier til NRK at "Forskjellene i innkjøpsbetingelser kan medføre en kritisk situasjon i bransjen".

Næringsministeren frykter at de mindre aktørene i bransjen kan bukke under og forsvinne.
- Det er dårlige nytt for forbrukerne. Alle som handler, tjener på god og sunn konkurranse, sier han til NRK.
Se Søndagsrevyen (01.12) her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!