NHO Service og Handel

Innhold

Koronakrisen avslører hvor katastrofal grensehandelen er

Nyhet, Næringspolitikk, Handel

Publisert

Kaltenborn

Anne-Cecilie Kaltenborn

Koronakrisen gir ny og verdifull innsikt i grensehandelen. Nå krever grensehandelsalliansen at regjeringen reagerer slik at arbeidsplasser ikke forsvinner ut av landet, melder E24.

Grensehandelalliansen består av NHO Service og Handel, Virke Handel, Norsk Nærings og Nytelsesmiddelarbeiderforbund og NHO Mat og Drikke.

– Vi har fått selve eksemplifiseringen som vi aldri trodde vi skulle få så presist. Når du har den økningen innen dagligvare som man har nå, så tror jeg ingen er i tvil om at dette skyldes at grensehandel har tatt pause, sier  adm. dir. i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn.

– Hva skal til for at politikerne skjønner hvor skadelig dette er hvis ikke dette åpner øynene deres? Vi tenker man må ta en ny runde å se på hvilke avgifter, og gjøre nye regnestykker på å se hva det betyr for provenyet, sier leder for NHO Mat og Drikke, Petter Haas Brubakk til E24.

De største dagligvareaktørene og matvareleverandørene i Norge mener at den økende grensehandelen de siste årene gjør at arbeidsplasser og investeringer forsvinner ut av Norge.

Nå håper de den kraftige salgsøkningen i norsk matindustri gjør at politikerne forstår at man må gjøre tiltak for å forhindre grensehandelen.

Etter at grensen ble stengt grunnet coronasituasjonen har salget av varer som vanligvis kjøpes i Sverige eksplodert, og grunnet den spesielle situasjonen får man trolig for første gang ordentlig innsikt i nøyaktig hvor stor grensehandelen er.

E24 har mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt