Nedgang i detaljhandel sterkere enn forventet

Nyhet, Handel

Publisert

Nye tall fra varehandelsindeksen viser en nedgang i det sesongjusterte omsetningsvolumet for detaljhandelen i juli. Detaljhandelen gikk totalt ned med 3.1 prosent fra juni til juli.

- Ikke helt uventet har netthandel blitt redusert den siste måneden (juli 2021) med en nedgang på hele 11 prosent fra juni, sier Linda Vist, direktør for handelsnæringen i NHO Service og Handel.

Korona-effekten innen handelen fortsetter å avta, men indeksen er fremdeles langt over normalen før covid-19 som vi nok skal nærme oss tilbake til gjennom høsten.

Sterk økning innen byggevare

Svært mange har pusset opp og iverksatt store og små byggeprosjekter. Dette har påvirket tilgangen på materialer, som har ført til en prisøkning på 44 prosent det siste året, med sterk økning gjennom våren 2021.

- I den lange perioden hvor alle har vært hjemme og fikset hus og hjem, ser vi nå effekten innen byggevare, fortsetter Vist.

Resultatet gjenspeiler seg i siste måneds nedgang på hele 34 prosent fra juni til juli for byggevare. Dette er en nedgang som ventes å være kortvarig og forbigående.

- Varehandelen er fremdeles langt over normalen, og vi venter fortsatt normalising i perioden fremover med en fordreining av vårt forbruk bort fra varer og mer over på tjenester, avslutter Linda Vist.

Se oppdaterte Bransjerapport for handelen som ligger her.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt