NHO Service og Handel

Innhold

E-handelen i Norden utgjør i år 763 milliarder kroner

Nyhet, Handel

Publisert

kakediagrammer over netthandel i de nordiske land

Nordiske forbrukere handler på nett som aldri før. I 2019 forventes e-handelen å utgjøre 763 milliarder kroner, en økning på 78 milliarder sammenlignet med 2018.

Nets har siden 2006 årlig målt hvor mye nordiske forbrukere handler for på nett. Hvert år har det vært en kraftig vekst, og bare i løpet av det siste året har forbruket for kategoriene reiser, varer og tjenester, økt med 78 milliarder kroner.

Markedet i Sverige er det største. Her handles det i år for 285 milliarder kroner, mens danske netthandlere bruker 182 milliarder. I Norge utgjør netthandelen 163 milliarder og i Finland er den på 133 milliarder kroner.

I samtlige land er pris, bekvemmelighet og utvalget tre av hovedgrunnene til at forbrukerne handler på nettet. Finner skiller seg dog litt fra de øvrige landene. Der er den viktigste årsaken til netthandel bekvemmelighet og tidsbesparelse, mens det i de andre landene skyldes lavere priser.

Sammenlignet med våre naboland er det nordmenn som handler mest fra utlandet. Hele 54 prosent oppgir at de har handlet fra utlandet. Finner ligger på andre plass med 52 prosent, 46 prosent av danskene har handlet fra utlandet og 38 prosent av svenskene. Kina, USA og Storbritannia er de landene nordmenn handler mest fra.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!