Netthandelen høyere enn noen gang

Nyhet, Tall og fakta, Handel

Publisert

I andre kvartal 2021 brukte nordmenn nær 60 milliarder kroner på netthandel. Det er ny rekord og 41 prosent mer enn i samme periode i fjor. - Forbrukerens handlevaner har endret seg i etterkant av nedstengning, sier Linda Vist, direktør for handel i NHO SH.

Statistikk basert på bruken av internasjonale betalingskort viser at netthandelen med kort var høyere enn noen gang i 2. kvartal 2021, til tross for lettelsene i koronarestriksjonene, melder SSB. Mer her

- Fortsatt sterk økning i netthandelen tyder på at forbrukerens handlevaner har endret seg permanent i etterkant av nedstengningen, i tillegg til at langt flere virksomheter har sjøsatt en netthandelsløsning i løpet av pandemien, sier Linda Vist. Mange små aktører har nå eksempelvis sin netthandel via instagram, som gjør det enda enklere å nå ut til kundene. Et eksempel her er vår medlemsbedrift Simply Fashion i Stavanger, som gjør det enkelt for deg å handle klær via instagram-kontoen din. Et annet eksempel er Art of Life Interiør i Drammen.

- Det er gledelig at forbrukerne velger å gjøre handelen i hovedsak med norske virksomheter. Videre er det mer viktig enn noen gang å kunne tilby sine kunder kjøp både via netthandel og tradisjonell butikk for å styrke egen posisjon i tiden fremover, sier Vist.

Heftig vekst

Totalt brukte nordmenn 96,2 milliarder kroner på korttransaksjoner i andre kvartal. Det var en økning på 26 prosent fra andre kvartal 2020, viser en SSB -statistikk basert på bruken av internasjonale betalingskort. For kortbruk utenom internett var økningen 9 prosent.

59 prosent av omsetningen med betalingskort på nett, 33,9 milliarder kroner, fant sted på norske nettsteder. Det er en økning på 1 prosentpoeng fra samme periode i fjor, da det ble brukt 24 milliarder.

26,2 milliarder kroner ble brukt på varekjøp. Det er 35 prosent mer enn i samme periode i fjor, og nesten en dobling fra nivået før nedstengingen i første kvartal 2020.

I andre kvartal i år sto kjøp av digitalt utstyr og dagligvarer for størst andel av omsetningen, med henholdsvis 4,5 og 3,9 milliarder kroner.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt