NAF vil utrede skattefradrag for renhold hjemme

Publisert

Brede

Brede Edvardsen er forbundssekretær i Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF). (Foto: Sissel M. Rasmusssen).

-Arbeidsmandsforbundet (NAF) støtter utredning av skattefradrag for renhold i hjemmet, sier forbundssekretær Brede Edvardsen til DN. Gevinsten av fradrag er at et helsvart marked blir hvitt og gir betydelig bedre forhold for alle som jobber med renhold.

I Norge er nær hele renholdsmarkedet hjemme svart. Nå vil Virke, NHO Service og Handel og Arbeidsmandsforbundet at regjeringen utreder skattefradrag for husvask hjemme. Ordningen er med  hell innført i Sverige.

Lederen av renholdsselskapet Freska vil ha skattefradrag for husvask og får støtte av Virke og NHO Service og Handel, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel sier til avisen ar hun støtter uttredning og innføring av ordningen.

Ifølge DN er det kun to prosent av renholdstjenestene i forbrukermarkedet som tilhører et hvitt marked. Virke og NHO anslår totalmarkedet til syv milliarder kroner. DN skriver at forslaget blir avvist av Finansdepartementet som hverken vil innføre eller utrede skattefradrag.

Mer om saken i E24

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!