NHO Service og Handel

Innhold

Omfanget av SMB-skadelige kontrakter skal ned

knapstad

Marianne Knapstad i Sogn og Fjordane ville slåss om kontrakter med NRK, politiet og skatteetaten, men fikk ikke lov fordi hun ikke kunne levere renhold over hele landet.

- Omfanget av riksdekkende eller store kontrakter som stenger ute SMB-bedrifter må ned. Vi bør se på om slike kontrakter bør deles opp, sa næringsminister Torbjørn Røe Isaksen i Arendal i dag etter å ha blitt utfordret av Marianne Knapstad, leder av BB ServiceSystem i Sogn og Fjordane.

Næringsministeren viste til eksempler der stor kontrakter skader konkurransen og kan lede til at en stor aktør kan jekke opp prisen, mens lokale bedrifter går glipp av oppdrag i sitt nærmiljø.

Dette skjedde på “Småbedriftsdagen: Næringsaktive kommuner og forenkling” som ble arrangert av NHO i samarbeid med NHO Service og Handel og andre foreninger i Arendal i dag.

-  99 prosent av alle bedrifter i Norge er små eller mellomstore og de står for nær halvparten av all verdiskaping, nær 700 milliarder kroner, sa Marianne Knapstad som leder en renholdsbedrift med 70 årsverk.

 - Vi gir jernet

- Vi gir jernet hver eneste dag og står på for å være best i kassen. Men det er frustrerende at vi blir fratatt mulighetene å levere. En liten formulering i anbudet ”delleveranser ikke mulig” stopper oss ofte. Eksempler er renholdskontrakter utlyst av NRK, politiet og skattetaten, sa Knapstad.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!