NHO Service og Handel

Innhold

Ny bestillingsløsning for HMS-kort

renholder med maskin

Ny løsningen gjør det enklere å kontrollere om HMS-kort (obligatorisk ID-kort) er gyldig. Bedriftene vil fra april kunne administrere HMS-kort via en ny app. Kortene har fått nytt design.

#205

Alle som utfører arbeid på bygge- og anleggsplasser, samt alle godkjente renholdsvirksomheter både norske og utenlandske, er pålagt å utstyre sine arbeidstakere med HMS-kort. Arbeidstilsynet har laget ny nettside for bestilling og administrasjon av HMS-kort. HMS-kortene har fra 2020 også få nytt design.

Nytt for renholdskort​

Alle virksomheter som er registrert i renholdsregistret skal bestille HMS-kort for renholdsvirksomheter. Tidligere kunne samme virksomhet ha både HMS-kort for renhold og for bygg og anlegg. Dette er endret fra 2020. Renholdsvirksomheter må være godkjent eller ha søkt om slik godkjenning og mottatt brev om at de kan bestille HMS-kort før bestilling av HMS-kort.

Ny nettside

Over en halv million arbeidstakere i Norge har HMS-kort som viser hvilken virksomhet de jobber for. Den offisielle bestillingssiden for HMS-kort er ny fra 2020. Den nye løsningen gjør det enklere å kontrollere om et HMS-kort er gyldig. Det gjøres gjennom et statussøk som sjekker om de aktuelle registerpliktene fremdeles er oppfylt. Statussøket baseres på de aktuelle registrene den aktuelle dagen. Vær oppmerksom på at tidsforsinkelser i innrapporteringen til de ulike registrene kan gjøre at statussøket for HMS-kort ikke alltid vil vise reell situasjon. Samtidig som det blir bedre muligheter for statussøk på gyldighet, så blir det også bedre kontroll på hvem som har tilgang til de ulike personopplysningene.

Ny app

I april kommer en ny app for HMS-kort som skal gjøre det enklere å laste inn bilder og legitimasjonskopi ved bestilling av HMS-kort. Det vil bli mulig å laste opp bilder direkte fra pass, noe som vil bidra til redusert produksjonstid for kortene, forutsatt at alle registerplikter er oppfylt.

I løpet av våren vil det også komme nye muligheter for datautveksling direkte fra personalsystemer ved bestilling av HMS-kort, for å kunne følge opp gyldighet av HMS-kortene.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!