Ny utdanning for mellomledere innen renhold startet i dag

33 renholdsledere, som ønsker å øke sin kompetanse som mellomledere, starter i dag på en tre dagers pilot som NHO Service og Handel har vært med å utvikle.

Satsingen er lagt til Kuben yrkesarena i Oslo og er et samarbeid mellom Fagskolen Oslo, NHO Service og Handel, Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) og Etterstad Videregående Skole. Mellomlederutdanningen vil starte høsten 2022 og gi 30 studiepoeng.

I høst prøver man ut piloter som går over tre dager for hver av de tre spesialiseringene kantine og servering, renhold og byggdrift og eiendomsservice. Det er en modulbasert tilnærmingen med fullverdige lederutdannelser med tre felles moduler og tre spesialiserte moduler for hver av de 3 bransjeområdene. De som har meldt seg på utdanningen, som starter i dag, er driftsledere, driftssjefer, husøkonomer, site manager, renholdsoperatører og daglig ledere.

Viktige stikkord for utdanningen er:

  • Personalledelse, HMS og aktuelle lover og forskrifter
  • Økonomi, logistikk og organisering
  • Miljø og bærekraft
  • Hvordan dra nytte av digitalisering og ny teknologi
  • Hvordan få til partssamarbeid mellom arbeidsgiver og tillitsvalgte i bedriften
Pådriver for kompetanse

-NHO Service og Handel har jobbet med kompetanse i over 30 år. Vi har vært med på en gjennomgang av nye læreplaner og vi ønsker et fagbrev som står sterkt. Vi er pådriver for ny kompetansestandard for renhold som ble lansert i juni i år. Det er et appbasert opplæringsprogram fra første dag på jobb. Dette gir grunnkompetanse og leder til yrkeskompetanse. De som gjennomfører dette vil være på god vei til et fagbrev. Vi har også sett at det er et stort behov på den andre siden av fagbrevet. Det er her den nye mellomlederutdanningen kommer inn og vil få en viktig rolle å spille, sa Baard Fiksdal, infosjef i NHO Service og Handel, da piloten startet på Kuben i dag.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt