Ny rapport om partsamarbeid i renholdsbransjen

Publisert

Foto: Josh Newton iss

En ny rapport fra Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) presenterer nå-situasjonen for partssamarbeidet i de ti virksomhetene som deltar i prosjektet Ren Tilstedeværelse. Prosjektet er et samarbeid mellom NHO SH, NAF og næringslivet.

Se rapporten (pdf).

Rapporten "Partssamarbeid i renholdsbransjen" er skrevet av Elin Moen Dahl, Inger Marie Hagen og Arne Lindseth Bygdås.

Rapporten innledes med en beskrivelse av sentrale trekk ved den norske arbeidslivsmodellen og relevante funn fra tidligere forskning. Datagrunnlaget for rapporten er observasjoner fra samlinger, intervjuer av ledere og en spørreundersøkelse blant mellomledere.

Basert på dataene som er samlet inn hittil i prosjektet finner vi samstemthet på noen områder og sprik på andre når det kommer til partenes oppfatninger om dagens partssamarbeid. Både de tillitsvalgte og lederne uttrykker et behov for å få på plass flere tillitsvalgte og å jobbe videre med mangfoldsledelse.

Et område hvor oppfatningene spriker er når det gjelder mellomledernes kunnskap om lov- og avtaleverk. Her er de tillitsvalgte og toppledelsen enige om at det finnes forbedringspotensial, mens mellomlederne vurderer sin kunnskap som god. Ambisjonene som ligger til grunn for Ren Tilstedeværelse viser seg å være i god overensstemmelse med det som tillitsvalgte og ledere ønsker. Dette inkluderer både å få på plass mer systematikk og opplæring rundt det formelle partsamarbeidet, men også hvordan man kan skape gode praksiser for å finne pragmatiske og smidige løsninger på problemer i hverdagen.

Se rapporten her (pdf)

Se mer om prosjektet

mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt