Verktøy og standarder for renholdsbransjen


Kvalitetsprofiler


Kvalitetsprofiler er laget av NHO Service og Handel.

De brukes når du skal velge renholdskvalitet. Se profilene her.

 

Standardkontrakt

For kjøp av fast renhold benyttes ofte standardkontrakten NS 8431. Siste versjon er fra 2015.
Kjøp av renhold bør bygge på en god og oversiktlig avtale. Det forenkler tilværelsen både for kunde, renholder og leverandør i kontraktsperioden. I praksis ser man ofte at en uklar avtale medfører uenighet og misnøye, og som kan utvikle seg til konflikter. Dette er noe alle seriøse aktører ønsker å unngå. Standardkontrakten NS 8431:2015 kan du kjøpe her

NS-INSTA 800

NS-INSTA 800 er et system for å fastsette og bedømme renholdskvalitet. INSTA 800 er en felles nordisk standard og med rengjøringsstandarden er det skapt et tydelig, felles språk mellom leverandører av rengjøringstjenester og deres kunder, samt for fagforeninger og bransjeforeninger. Mer om dette

Brukerhåndbok og Slik bretter du håndboka

Heftet Profesjonelt Renhold

NHO Service og Handel har laget heftet PROFESJONELT RENHOLD  (2009). Det gjennomgår suksessfaktorer for etablering og drift. Heftet tar for seg: Hva koster renhold? Hva er rent? Hva er avtalt? Hvilken løsning bør du velge? Hvordan kjøpe renhold? 

Heftet finner du her

Høyeste verdi

Høyeste verdi er et system som gjør det enkelt for deg å velge kvalitet og pris på renhold. 

Høyeste Verdi finner du her
Se også Difis Konkurransegrunnlagsmal for kjøp av renholdstjenester

Allmenngjøring

NHO Service og Handel har laget en veileder om allmenngjøring av renholdsoverenskomsten i 2015. Heftet forklarer hva allmenngjøring av Renholdsoverenskomsten betyr for din bedrift, og gir råd om hvordan bedriftene bør forholde seg. 
Heftet finner du her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!