NHO Service og Handel

Innhold

Securitas foreslår å sikre kaikanter med varmekameraer og alarmer

Nyhet, Sikkerhetsbransjen

Publisert

Trondheim

Systemet fungerer slik at dersom en person passerer en definert grenselinje, i dette tilfellet kaikanten, vil det utløse en alarm hos vaktselskapet. )Foto: ColourBox.com)

Trondheim vurderer å ta i bruk Securitas sin løsning med varmekamera og alarmsystem for å forebygge at folk faller ut for kaikanten og drukner. Blir løsningen vellykket kan det bli aktuelt å bruke dette for å redde liv over hele landet, melder Adresseavisen.

Trondheim Havn vurderer å teste ut teknologien i et prøveprosjekt langs en 130 meter lang kaistrekning. De varmesøkende kameraene som «overvåker» kaikanten «ser» varmestrålingen fra personer og produserer et termisk bilde. Kameraet er ikke avhengig av lys, men fungerer like godt i mørke.

Systemet fungerer slik at dersom en person passerer en definert grenselinje, i dette tilfellet kaikanten, vil det utløse en alarm hos vaktselskapet.

- Varmesøkende kameraer har vært i bruk i en årrekke, og brukes blant annet av firmaer som vil sikre eiendommer mot innbrudd. Det som er det viktigste i det mulige prøveprosjektet ved Kanalen er at alarmen er koblet opp mot en døgnbemannet vaktsentral. Alle alarmer kan dermed følges opp umiddelbart, sier avdelingssjef Kjell Ivar Andersen i Securitas AS til avisen.

Ideen om å overvåke kaikanten ved hjelp av varmesøkende kamera oppsto etter en henvendelse fra en pårørende til en 18-åringen som er meldt savnet. Tiltaket kan være særlig viktig i områder som har mange restauranter og utesteder.

Mer om saken (betalingsmur)

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!