NHO Service og Handel

Innhold

Gode råd om smitterenhold

Nyhet, FDV, Renhold og Eiendomsservice, HMS, Handel

Publisert

koronaviurus

Korona virus

Såpe og vann er bedre enn antibac. Vær oppmerksom på at kontanter er smittekilde. Følg slike og andre gode råd for smittrenhold. Følg anbefalinger fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Folkehelseinstituttet
Helsedirektoratet

Ha alltid nødvendig verneutstyr alt etter omfang av oppgaven, engangshansker hver gang en gjør rent, sko overtrekk, munnbind og engangsdress der det kan være nødvendig.

Forebygging: Til Ansatte

1. Enganshansker

Beskytter huden mot forurensning

Bruk av engangshansker erstatter ikke behovet for håndhygiene.

2. Håndhygiene er et av de viktigste enkelttiltak for å forebygge smittespredning. Viktig at ringer, armbånd og armbåndsur tas av ( ikke brukes på jobb),- korte rene negler uten farget neglelakk er viktig. Disse gjenstandene øker antall mikroorganismer på hendene !!!

Bruk håndvask med vanlig dispensersåpe og vann, tørk deretter med engangshåndklær

Godt renhold er helt avgjørende for å begrense epidemier

Ørjan Olsvik, en av Norges fremste eksperter på virus og epidemier
Rengjør alltid hendene:
  • Før en starter ny jobb
  • Personlig toalettbesøk
  • Før håndtering av rent utstyr
  • Før og etter spisepauser
  • Etter at hanskene er fjernet
  • Før en forlater arbeidsstedet
Konsekvensen av dårlig håndhygiene ER SMITTESPREDNING.

3. Bruk din egen kopp /glass/bestikk og IKKE del med andre. Bruk servietter som du kaster selv og rydd selv etter deg når du har spist.

Du skal alltid vaske hendene før og etter at du har spist. Rydd selv etter deg på spiseplassen. Rengjør kaffemaskiner og dispensere og bruk bare engangsglass/kopper der en må trykke på felles dispenser for at væsken skal komme ut. Husk vannkranene.

4. Ikke ta i andres betalingskort,- husk at for hver ny kunde så er betalingsterminalen "uren". Ha antibac ved betalingsterminalen slik at alle kan rengjøre seg selv.

5. Ved handlevogner bør det settes opp antibacholdere hvor kundene selv forsyner seg og rengjør kritiske deler av handlevognene. Spesielt er det viktig at håndtakene blir rengjort.

6.  Hold god avstand fra kunden og kollega

7.   Alt av mat som står åpent og kundene kan betjenes seg selv må være pakket inn og merket. Viktig at kundene bare kan ta sin vare og legge til seg selv.

8.  Dører, håndtak, gelender, heisknapper ol som normalt mange mennesker bruker hver dag kan være smittekilder hvor en bør bruke papir ol når en åpner og lukker dem. Det hjelper alltid med jevnlig renhold men så lenge at hver bruker kan være smittekilden må også andre hjelpemidler være tilgjengelig.

9. Bruk engangslommetørkle ved forkjølelse eller snue, pass på at papiret blir forsvarlig fjernet og lagt i riktig beholder. Viktig at det ikke blir liggende i vesker, lommer ol.

Husk å holde hendene borte fra ansiktet så meget som mulig.

10. Ha alltid nær kontakt med din profesjonelle renholdsleverandør og sørg alltid for at du har riktig frekvens på renholdet og at det omfatter de områdene som er viktig for din virksomhet. Riktig renhold er den enkleste måten å forebygge og fjerne smitte. Renhold i din virksomhet er faktisk noe av det viktigste for at din virksomhet skal være en profesjonell leverandør.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt