Rapport fraråder at Kriminalomsorgen utfører fangetransport

Nyhet, Næringspolitikk, Sikkerhetsbransjen

Publisert

#205

Å overføre fangetransport til Kriminalomsorgen koster mer enn det var ment å smake, viser ny rapport. Likevel anbefaler Politidirektoratet å gjennomføre overføringen av oppgavene.

De siste to årene har fangetransport i Sør-Øst politidistrikt vært utført av Kriminalomsorgen, og det samme i Asker og Bærum det siste året. Politidirektøren og Justis- og beredskapsministeren hadde før iverksettingen stor tro på å få mer politikraft igjen for å overføre oppgavene fra politiet til Kriminalomsorgen, men resultatene fra to års utprøving viser en heller tvilsom effekt:                        

  • Å overføre fangetransporten skulle frigjøre 45 politistillinger, ved å ansette 40 personer i Kriminalomsorgen. Resultatet er at bare mellom 24 og 30 årsverk er frigjort i politiet, hvorav rundt 18 stillinger (og maksimalt 24) er politiutdannet.                           
  • Piloten har derfor en lav kostnadseffektivitet og negativ samfunnsøkonomisk lønnsomhet. Å overføre oppgavene koster samfunnet 11 millioner kroner i året.

«Det anbefales derfor ikke at piloten videreføres i sin nåværende form.» konkluderer Vista Analyse, som har evaluert pilotprosjektet.

Les hele saken hos Politiforum.no

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!