Alfa og omega at små bedrifter får tilgang til markedet

Nyhet, Næringspolitikk

Publisert

Arnhild D. Gjønnes

Arnhild D. Gjønnes

Små og mellomstore bedrifter bør få tilgang til anbudskonkurranser under minsteverdien på 1,3 millioner kroner må på plass, mener NHO.

- I regjeringens småbedriftsstrategi, som kommer nå til våren, forventer vi å finne en slik løsning. I stortingsmeldingen for offentlige anskaffelser forventer vi også at det blir skissert en løsning for at små og mellomstore bedrifter lettere kan komme inn på det offentlige markedet, sier advokat Arnhild Dordi i NHO til Nationen.

Uttalelsen er en fortsettelse av NHOs tidligere utspill om at dagens anbudsregler er med på å ekskludere små og mellomstore bedrifter fra større anbud. Dette er en viktig sak også for NHO Service og Handel.

Statssekretær Magnus Thue (H) i Nærings- og fiskeridepartementet sier til Nationen at de er i full gang med utarbeidelsen av strategien, og at de ønsker innspill fra små og mellomstore bedrifter i hele landet for finne ut «hvor skoen trykker», både når det gjelder anskaffelser og andre forhold.

Mer om saken i Nationen (betalingsmur)

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!