- Det må være en prioritert oppgave for regjeringen å sikre markedsadgang for alle

Publisert

Foran Stortinget

Anne-Cecilie Kaltenborn (leder av NHO Service og Handel (tv)) og Siw Mjøllner (markedssjef i Ren Service). (Foto: Baard Fiksdal).

Bedre markedsadgang for små og mellomstore bedrifter var hovedbudskap fra NHO Service og Handel på høring i Stortinget i dag.

NHO Service og Handel ga innspill til Næringskomiteen på Stortinget under høringen "Smartere innkjøp - effektive og profesjonelle offentlige anskaffelser.

-Vi mener at det må være en prioritert oppgave for regjeringen å sikre markedsadgang for alle. Vi støtter å evaluere de nasjonal terskelverdiene i anskaffelsesregelverket, sier Anne Cecilie Kaltenborn adm. dir. i NHO Service og Handel. 
Det viktigste er at Lille Doffin kommer på plass som en kunngjøringsordning når regjeringen presenterer sin SMB-strategi senere i år. Flere må åpne for delkontrakter. Store kontrakter må også sees i et SMB perspektiv.

- Grunnstammen i bedriften

Markedssjef Siw Mjøllner fra vår medlemsbedrift Ren Service deltok i høringen.

- For oss betyr det utrolig mye å få være med det offentlige markedet. Det er grunnstammen i bedriften og i våre muligheter til å vokse. Det har vært meget negativt for oss at terskelverdien er økt fra 500.000 til 1,1 og nå 1,3 millioner kroner, sier Siw Mjøllner.

Våre innspill til Næringskomiteen (pdf)

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!