NHO Service og Handel

Innhold

- Godt nok regelverk for innleie

Anniken Hauglie, arbeids- og sosialminister

Anniken Hauglie er arbeids- og sosialminister.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie mener anskaffelsesreglene har tilstrekkelige tiltak til å utelukke leverandører som bryter innleieregelverket, melder Anbud 365.

Leverandører som driver systematisk i strid med lover og regler, bør ikke få levere til det offentlige. Det er imidlertid ikke behov for ytterligere regulering av innleiereglene i denne sammenhengen. Anskaffelsesregelverket ivaretar muligheten til å ekskludere useriøse aktører på arbeidsmarkedet på en tilstrekkelig måte. Dette slår arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie fast i et brev til Stortinget. Dermed avviser hun kontant et forslag om å komme med flere tiltak for å ekskludere leverandører som bryter innleiereglene.

Statsråden svarer på en henvendelse fra Stortinget der det i et representantforslag er foreslått at regjeringen med komme tilbake til Stortinget med tiltak for å ekskludere aktører som har brutt innleieregelverket, fra framtidige offentlige kontrakter. Det er stortingsrepresentantene Arild Grande, Rigmor Aasrud, Lise Christoffersen, Elise Bjørnebekk-Waagen og Magne Rommetveit som står bak forslaget.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!