Har skapt jobb og nytt liv for 25 flyktninger

Publisert

To kvinner foran eritreisk matbod på Vippa i Oslo

Mange år uten jobb er snudd til glede for Genet Medhanei (tv) og de andre fra Eritrea som for første gang fikk fast jobb og råd til å kjøpe sin egen leilighet. Matboden Injera Palace på Vippa i Oslo er gull. Drivkraft er Ragnhild Slettner (th), daglig leder i Mestringsguiden. (Alle foto: Baard Fiksdal).

Mestringsguiden er et nytt medlem i NHO Service og Handel som bidrar til raskere inkludering ved at flyktninger raskere kommer i lønnet arbeid. Bedriften driver Aleppo Bahebek og Injera Palace, 2 av 10 matboder på Vippa i Oslo

Mestringsguiden gir flyktninger hjelp til selvhjelp i bosettingsfasen i tett samarbeid med Introduksjonsprogrammet/NAV. Gjennom å tilby ulike tjenester effektivisere bosettingen og gir flyktningene et bedre utgangspunkt for å mestre sitt nye liv slik at de får ro til å konsentrere seg om språk og arbeid.

Se også: Noe av det største som kan skje

-Ved siden av å få barn er dette det største om har skjedd meg i livet, sier Ragnhild Slettner. Hun har skapt jobb og nytt liv for 25 flyktninger i mathallen Vippa på Akershusstranda i Oslo.

Mer her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!