Internasjonal merkedag mot matsvinn

plakat

1/3 av maten som produseres globalt kastes hvert år. Tall fra Østfoldforskning viser at det totale matsvinnet i Norge i 2017 var minst 385.000 tonn spiselig mat. Dette tilsvarer ca. 73 kg per innbygger og et økonomisk tap på ca. 22 milliarder norske kroner*.

Vår medlemsbedrift Compass Group Norge markerer i dag Stop Food Waste Day og oppfordrer til aktiv kamp mot matsvinn.

Stop Food Waste Day ble etablert av Compass Group USA og Save the Food i 2017. Formålet er å øke bevisstheten rundt matsvinn og oppfordre industrien til å redusere mengden mat som kastes. Dagen har nå blitt en internasjonal merkedag som markeres hvert år i løpet av Earth Week den siste uken i april.

Hvordan alle kan bli matreddere

Onsdag 24. april brukes til å informere om matsvinn på kantiner over hele landet, og gi inspirasjon til hvordan både industri og privatpersoner med enkle grep kan bli matreddere.

I samarbeid med Entra arrangeres det blant annet et Stop Food Waste Day-frokostmøte på Media City Bergen. Hit kommer Mette Nygård Havre, forfatter av boken «Spis opp maten», og Kristine Ullaland, daglig leder i Zero Waste Norge og blogger bak Grønare kvardag, for å dele sine innspill og tips.

Halvert matsvinnet innen 2030

NHO Service og Handel er en av flere organisasjoner som har undertegnet en avtale om å redusere matsvinnet i Norge med 50 prosent innen 2030. Klima- og miljødepartementet har koordineringsansvaret for satsingen.

På veien mot dette målet samarbeider en rekke aktører i bransjen med KuttMatsvinn og Matvett.  Stop Food Waste Day er en del av dette.

Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!