Sodexo dropper all engangsplast

plastpose

Plastavfall er en av verdens største miljøutfordringer.

Vår medlemsbedrift Sodexo satser systematisk og kutter nå all bruk av engangsplast.

Gjennom Sodexos bærekraftsplan, Better Tomorrow 2025, forplikter selskapet seg til å eliminere unødvendig avfall innen 2025. Som en av Nordens største service- og matleverandører til universiteter, arbeidsplasser, sykehus og skoler ser selskapet at de har en unik mulighet til å gjøre en forskjell.

Se også Arbeid for sirkulær bruk av plastemballasje

Dette skal Sodexo gjøre:
  • Slutte å bruke engangsplast i form av kopper, take-away-poser og rørepinner i 2019.
  • Slutte å bruke lokk og matemballasje av plast innen 2025.
  • Redusere bruken av plastsugerør i 2019 og eliminere unødvendig bruk. Samtidig jobber vi med å finne mer bærekraftige alternativer.
  • Bruke resirkulerbar plast.
  • Finne innovative metoder og produkter som reduserer eller utelukker bruk av engangsplast.

Sodexo vil fortsette å jobbe med leverandører for å finne bærekraftige alternativer til plastprodukter. I 2018 utviklet selskapet i samarbeid med Norengros en miljøvennlig løsning på engangsemballasje til salg av overskuddsmat i personalrestauranten hos DNB. Emballasjen er laget av bagasse som er laget av sukkerrør og den kan dermed kastes i matavfallet.

-Som en stor aktør i bransjen har vi et ansvar for å finne bærekraftige løsninger. Å fjerne engangsplast er et av tiltakene vi gjør. Forhåpentligvis vil vårt og andre aktørers initiativ føre til reduksjon av engangsplast og at mer bærekraftige alternativer utvikles, sier Per Liljedahl, miljø- og kvalitetsansvarlig for Sodexo i Norden.

Sodexo søker kontinuerlig etter bærekraftige alternativer som resirkulerbare materialer, bioplast og organisk materiale for å eliminere bruken av materialer som er basert på fossile råvarer.

Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!