Detaljhandel i september: Volumsfallet fortsetter

Publisert

Illustrasjonsfoto. Foto: colourbox.com

Varehandelen hadde verdivekst i september, men mengden solgte varer fortsetter å falle. Det viser varehandelsindeksen for høstens første måned.

Omsetningen for varehandelen i september, viser en økning på 3,8 prosent sammenlignet med september i fjor. Samtidig fortsetter trenden med fall i volum, med en nedgang på 1,4 prosent. Det betyr at volumet solgte varer har falt jevnt og trutt de siste to årene, med unntak av i juni hvor volumet var uforandret.

Sammenligner vi disse tallene med utviklingen i august, ser vi at verdiøkningen er noe svakere ved høstens inngang, enn den var ved sommerens slutt: I august lå verdiøkningen på 4,7 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. I volum, er fallet omtrent det samme, da det lå på 1,5 prosent nedgang i august sammenlignet med fjoråret.

– Vi ser at trenden med nedgang i volum vedvarer. Tallene for årets første høstmåned gjør det også særlig interessant å se hva årets julehandelsanalyse byr på, sier bransjedirektør for Handel i NHO Service og Handel, Linda Vist.

NHO Service og Handels julehandelsanalyse lanseres mandag 30. oktober.

Se tall på den siste utviklingen innen detaljhandelen her, eller les vår bransjerapport for handel.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!