Kolonihagen er vinner av Matprisen 2023

Publisert

Kolonihagen vinner Matprisen 2023.

Foto: Kolonihagen

Årets vinner av Matprisen 2023 har satt sitt preg på mat-Norge. Fra den spede begynnelsen har vinneren vært drevet av et ønske om å endre hva vi spiser og drikker her til lands.

Slik innledes juryens omtale av vårt medlem Kolonihagen. Du kan lese hele omtalen i denne saken fra vårt medlem REMA 1000.

Kolonihagen startet uken med å kapre Matprisen, en pris som løfter frem og hedrer bønder, kokker og mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider. Kolonihagen får prisen for å gripe inn i og kreve endring i matbransjen, og for å ha gitt norske forbrukere tilgang til økologiske produkter i en travel hverdag.

– Tenk at vi blir anerkjent for den jobben vi gjør, det gjør oss ordentlig stolte og ydmyke, og ikke minst gir det oss enda mer energi til å fortsette den jobben vi gjør hver eneste dag, sier salgs- og markedsdirektør i Kolonihagen, Benedicte Felix.

Alt som kan bli bedre

Kolonihagen har som visjon å gjøre alt som kan bli bedre, bedre, utdyper Felix.

– Vi mener at vi bidrar til en bedre dagligvarebransje ved å gjøre økologisk og bærekraftig mat tilgjengelig for mange. Dette bidrar til å demokratisere bedre alternativer, og gjøre det enklere å velge varer som er bedre for både matjorden, dyrene og ikke minst oss selv.

Matprisen har åtte priskategorier: Matprisen, Årets kjøkken, Årets storkjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler, Årets salgskanal og Årets utfordring.

Som beskrevet i vår forhåndsomtale, var hele tre av våre medlemsbedrifter nominert under matbransjens store prisfest: Sammen med Kolonihagen var også Coor og Oda nominert, herunder til Årets storkjøkken, og Årets salgskanal. Coor ble kåret til Årets storkjøkken og vant sin kategori.

Om Matprisen

Matprisen gis ut av Debio og er årets viktigste matpris! Nøkkelen til å møte klima- og miljøutfordringene i vår tid ligger blant annet i måten vi lager maten vår på. Matprisen er for dem som tar vare på det viktige jordlivet og sikrer lokale kretsløp; de som ønsker å endre vårt matsystem i en bærekraftig retning. I år var det totalt 21 nominerte, i åtte priskategorier, og dette er personer og virksomheter som på ulikt vis peker ut mer farbare ruter fra sin del av verdikjeden.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!